Proteste ample la Londra impotriva vizitei lui Trump in Marea Britanie. Langa Parlament a fost ridicat Baby Trump

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 13, 2018 19:59

Proteste ample la Londra impotriva vizitei lui Trump in Marea Britanie. Langa Parlament a fost ridicat Baby Trump

Zeci de mii de oameni protestează, vineri, în centrul Londrei, nemulțumiți de vizita președintelui Statelor Unite Donald Trump în Regatul Unit. Liderul american a sosit aseară în arhipelag după ce a participat la summitul NATO. Donald Trump nu se află în Londra. Chiar și așa, au fost luate măsuri severe de securitate. Zece mii de polițiști au fost mobilizați pentru păstrarea ordinii publice.

Tot astăzi, Theresa May îl va însoţi pe Donald Trump în vizita de la Castelul Windsor, unde va fi primit de Regina Elisabeta a doua şi vor lua ceaiul împreună cu suverana.

Trump face acum cea mai controversată vizită a unui lider american de la Bush încoace. El ajungea în Marea Britanie la foarte puţin timp după ce americanii invadaseră Irakul în anul 2003, în căutarea armelor chimice pe care se presupunea că le deţine dictatorul de acolo.

Acum, în privinţa lui Trump au existat petiţii online semnate de milioane de britanici care cereau să nu fie primit de Regină. De altfel, sunt proteste în desfăşurare chiar acum. Lângă Parlamentul britanic a fost ridicat un balon uriaş, care îl prezintă pe liderul de la Casa Albă ca pe un bebeluş gigant.

Iti recomandam si: Donald Trump, in vizita in Marea Britanie. Cuplul prezidential american a fost intampinat de premierul Theresa May la Palatul Blenheim 

Trump vorbeste in termeni elogiosi despre Boris Johnson: Are tot ce-i trebuie ca sa fie prim-ministru 

Ministru din cabinetul May, catre Trump: Unde va sunt manierele, domnule presedinte?

Agenda vizitei lui Donald Trump in Marea Britanie. Intalnirea cu Theresa May va fi urmata de o conferinta de presa, dupa care Trump va merge la Castelul Windsor

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.