Proteste la Parlament dupa ce s-a votat statutul magistratilor
Social

Proteste in Bucuresti si in marile orase din tara fata de modificarile din Codul Fiscal si ale Legilor Justitiei

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat în București, în fața sediului central al PSD, oamenii au strigat printre altele ”Cuib de hoţi şi de mafioţi” și ”PSD – Ciuma roşie!”. Manifestații au avut loc și în alte orașe, dar și in strainatate.

Cele aproximativ 1000 de persoane adunate duminică în Piaţa Victoriei din Capitală pentru a protesta faţă de modificările Codului Fiscal şi ale legilor justiţiei au avut ca destinatie sediul PSD. Manifestanţii au plecat în marş din piaţă după câteva dispute cu jandarmii, care după ce s-au asigurat că exită culoarul necesar deplasării, au încadrat coloana de manifestanţi însoţind-o până la sediul PSD din Kiseleff. Şi în ţară şi în diaspora sunt anunţate au fost manifestaţii.

La sediul PSD, manifestanţii au scandat ”Ruşine!”, ”PSD – Ciuma Roşie!”, ”Hoţii!” și ”Cuib de hoți şi de mafioţi”, huiduind.

Organizatorii protestului au afirmat că ”sediul PSD nu este un obiectiv militar de siguranţă naţională”, astfel că manifestanţii pot veni cu hârtie igienică, făcând referire la protestul de miercuri faţă de modificarea legilor justiţiei, când jandarmii au încercat să confişte sulurile de hârtie igienică pe care oamenii le aduseseră în Piaţa Victoriei pentru a le arunca spre clădirea Guvernului.

La Galați, mai multe persoane au protestat în faţa Prefecturii şi scandează ”Ne-am săturat să fim o naţie de hoţi”, ”Hoţii”, ”Kovesi, nu uita/Galaţiul e de partea ta” şi ”Guvern de secretare şi nulităţi penale”. Oameniii au steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene şi au şi pancarte pe care scrie, printre altele, ”Pe noi ne manipulează conştiinţa”.

La Alba Iulia erau cateva zeci de persoane care au participat la un miting de protest faţă de modificarea legilor justiţiei, oamenii pornind într-un marş pe străzile municipiului şi manifestându-se zgomotos cu vuvuzele şi fluiere. Protestul a fost intitulat de organizatori ”Marş pentru Justiţie. Nu vrem să fim o naţiune de hoţi!” şi a început în faţa sediului Instituţiei Prefectului Alba, unde primii protestatari s-au adunat în jurul orei 18.00. Ulterior numărul participanţilor a ajuns la circa 40 şi aceştia au pornit într-un marş pe străzile importante ale municipiului Alba Iulia. Ei scandează lozinci împotriva PSD şi a guvernului.

La Iași, aproximativ 100 de persoane au protestat în centrul oraşului, faţă de proiectul de modificare a Codului Fiscal, dar şi a legilor justiţiei. Protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii din municipiu, purtând steaguri tricolore, dar şi ale Uniunii Europene şi SUA. Oamenii scandează ”PSD, ciuma roşie”, ”Hoţii, Hoţii”, ”Legile voastre, nişte dezastre” şi ”Nu la guvernare, Dragnea la închisoare”.

Pe pagina evenimentului ”M-am săturat să fiu furat” erau anunţate proteste la Alba Iulia (în faţa prefecturii), Arad (în faţa primăriei), Alexandria (Casa de Cultură), Baia Mare (Piaţa Revoluţiei), Bistriţa (Piaţa Petru Rareş), Braşov (Prefectură), Brăila, Constanţa (Prefectură), Constanţa (Piaţa Mihai Viteazu), Focşani (Piaţa Unirii), Galaţi (Prefectură), Iaşi (Piaţa Unirii), Oradea (Piaţa Unirii), Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Reşiţa (Centrul civic), Târgu Mureş (Prefectură), Târgu Ocna (primărie) şi Timişoara (Piaţa Victoriei).

”OUG de modificare a Codului Fiscal a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial. Putem bloca ALDE-PSD să o pună în practică ieşind în stradă, în număr cât mai mare. Ieşirea în stradă este soluţia cea mai bună pentru a opri aceste modificări propuse de un guvern iresponsabil şi incapabil. Ce fac ei este un atentat la democraţie. Duminică ne strângem în Piaţa Victoriei, pentru a spune că ne-am săturat, a venit momentul să plecaţi”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului din Bucureşti.

”Guvernarea trebuie să urmărească bunăstarea cetăţenilor, NU interesele proprii. Este responsabilitatea noastră, este viitorul nostru în joc, ţine de fiecare dintre noi, este necesar să luăm atitudine şi să nu le mai permitem să îşi bată joc. Vestea bună, Sediul PSD nu este un obiectiv militar de siguranţă naţională, aşa cum este Guvernul, deci puteţi să aduceţi hartie igienică cu voi”, se mai precizează în postare.

De asemenea, organizatorii spun că modificarea Codului Fiscal, OUG care a fost publicată vineri în Monitorul Oficial, a avut şi efecte imediate, precum creşterea euro şi creşterea preţului combustibilului.

”Considerăm că aceste modificări sunt de natură să afecteze grav independenţa justiţiei şi echilibrul puterilor în stat şi servesc doar interesele unui grup restrâns de indivizi inculpaţi sau condamnaţi penal ajunşi întâmplător în poziţii publice. O justiţie liberă este coloana unui stat de drept, iar noi, românii, alegem categoric să trăim doar într-o astfel de ţară”, spun organizatorii protestelor din ţară despre proiectele de modificare a legilor justiţiei.

De asemenea, şi românii din diaspora şi-au anunţat susţinerea pentru cei de la Bucureşti şi din ţară, organizând manifestaţii asemănătoare şi în Berlin (în faţa Ambasadei), Birmingham (Centenary Square), Bruxelles (în faţa Ambasadei), Glasgow (George Square), Londra, Milano (în faţa Consulatului), Munchen (în faţa Consulatului), Roma (Piazza dell’Esquilino) şi Copenhaga (în faţa Ambasadei).

Stiri pe aceeasi tema

Cutremur de 4,9 grade pe scara Richter in Vrancea

Corina Alexandru

Ministerul Transporturilor are planuri mari pentru Portul Constanta

Ioana Badulescu

Mormantul lui Arsenie Boca, profanat. Un barbat a sapat la mormantul parintelui de la Manastirea Prislop

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult