Proteste in Gara Maritima Constanta, accesul este blocat de sindicalisti

Corina Alexandru
By Corina Alexandru martie 9, 2015 12:24

Proteste in Gara Maritima Constanta, accesul este blocat de sindicalisti

Proteste in Gara Maritima Constanta, accesul a fost blocat de sindicalisti. Prima zi a saptamanii debuteaza cu prima zi de proteste in Portul Constanta, cateva sute de salariati si utilaje grele au blocat accesul in Gara Maritima Constanta. 

Protestatarii fac parte din Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare (FNSP) si Organizatia Patronala „Operatorul Portuar”. Protestele sunt indreptate „impotriva incompetentelor si abuzurilor conducerii administrativ-executive a C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta (CNAPM ) si a strategiei de distrugere a economiei portuare”.

Potrivit protestatarilor, „actuala conducere a companiei distruge economia portuara, alunga marfa si vapoarele din Portul Constanta, ceea ce va atrage falimentul multor operatori portuari. Vor sa faca acolo o zona rezidentiala, in care sa se intre direct cu iahtul, cu restaurante si cazinouri. Asta doreste actuala conducere a Portului Constanta, demonstrand o permanenta lipsa de respect fata de salariati si operatori portuari”, a declarat Mircea Burlacu, presedintele FNSP.

Citeste si: Radu Mazare, pus cu botul pe labe! Portul Constanta a revenit la Ministerul Transporturilor

Salariatii protestatari au obtinut o autorizatie valabila 30 de zile pentru desfasurarea protestelor, insa durata protestelor depinde de evolutia discutiilor cu actuala conducere administrativa a CNAPM Constanta.

Cladire emblematica a Constantei, Gara Maritima a fost construita intre anii 1930-1935, ca terminal de pasageri. Dupa instaurarea comunismului si-a pierdut vechea functionalitate, devenind sediul preferat al diverselor autoritati care au functionat in portul Constanta, astazi fiind sediul Administratiei Porturilor Maritime, companie detinuta de statul roman, care are rol de autoritate portuara pentru porturile maritime romanesti, Constanta, Midia, Mangalia si portul turistic Tomis.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.