diaspora, ziua nationala a romaniei, protest diaspora, protet ziua nationala a romaniei, alba iulia, protest romani strainatate, romani diaspora
Breaking News

Proteste in Piata Victoriei impotriva Legii gratierii. Manifestantii: „NU gratierii coruptilor – OUG 13 revine. Si noi!”

Noi proteste au avut loc, miercuri seara, in Piata Victoriei. Peste 1.000 de persoane au blocat circulatia in Piata Victoriei, unde au protestat impotriva deciziei luate de Comisia juridica a Senatului de a gratia inclusiv persoane condamnate pentru fapte de coruptie. Oamenii si-au dat intalnire in fata Guvernului, dupa ce au facut adunarea initial pe grupurile de socializare. 

Protestatarii s-au adunat in Piata Victoriei in jurul orei 19.00, circulatia in zona fiind blocată de politisti. Un cordon de jandarmi a fost dispus pentru securitate. Protestul intitulat „NU gratierii coruptilor – OUG 13 revine. Si noi!” a fost anuntat pe retelele de socializare cu incepere de la ora 19:00, pana la ora 23:59.

Amintim ca gratierea coruptilor a fost votata, miercuri, de senatorii juristi. Acestia au adoptat un amendament la Legea gratierii, potrivit caruia persoanele condamnate pentru luare sau dare de mita si trafic sau cumparare de influenta vor fi gratiate. Modificarile au fost votate cu cinci voturi ”pentru” si trei ”impotriva”.

Comunitatea ”Coruptia ucide” a reactionat la scurt timp, criticand dur decizia senatorilor juristi. Cei care urmaresc pagina cer in continuare organizarea de noi proteste.

„Dragnea, eşti boier / Vei fi şef de palier!”, este mesajul unui protestatar din Piata Victoriei. Altii au scandat: „Nu scăpaţi!” sau „DNA, să vină să vă ia!”. Protestatarii au mai adus pancarte pe care scria „Parlament penal, marş la tribunal!”, „Nu graţierii”, „PSD, ciuma roşie!, „S-o credeţi voi, derbedeilor!” sau „Aţi furat şi vândut 23 de milioane de români”.

„Când legea devine fărădelege, rezistenta este o datorie! Ne schimbăm azi programul şi ne re-vedem în stradă”, era apelul postat pe pagina de Facebook.

Premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook că Guvernul nu susţine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind graţierea adoptate, miercuri, în Comisia juridică a Senatului, precizând că Executivul susţine Legea graţierii în forma propusă iniţial de Ministerul Justiţiei.

Articole asemănătoare

Guvernul a adoptat hotararea privind acordarea de ajutoare financiare pentru localitatile afectate de furtuna. Lista judetelor

Ioana Badulescu

Parlamentul a eliminat pensiile speciale, cu exceptia celor militare si ale politistilor

Lucy Ionesco

ALEGERI PREZIDENTIALE. Iohannis: In al doilea mandat voi comunica mai mult. Nu ma joc, nici nu dictez, ci prezidez

Lucy Ionesco