6.5 C
România
16 octombrie 2021
Proteste familia Bodnariu
Social

Proteste in Romania si Europa in sprijinul familiei Bodnariu. FOTO. Ce spun oamenii despre gestul autoritatilor din Norvegia

Familia Bodnariu este sprijinita de romani prin proteste organizate in tara si in strainatate. In Piata Victoriei a avut loc un protest in sprijinul familiei Bodnariu, ai carei copii au fost luati de autoritatile norvegiene, manifestatia facand parte dintr-o serie de astfel de proteste ce au avut loc sau urmeaza sa se desfasoare in orase europene, dar si in SUA. Vedeti FOTO mai jos de la protestul de la Timisoara.

Potrivit paginii de Facebook a protestului, Daniel Bodnariu, in cooperare cu Alianta Familiilor din Romania (AFR) si cu sprijinul Comunitatii Evanghelice din Romania, organizeaza un protest pasnic, autorizat, in Piata Victoriei, Sambata, 09 Ianuarie 2016, incepand cu ora 12:00 – 14:30.

„Prin acest protest denuntam abuzurile, practicile institutiei Barnevernet (Protectia Copilului din Norvegia) in cazul lui Marius si Ruth Bodnariu si a celor 5 copii, denuntam pasivitatea si complicitatea statului norvegian si ne exprimam solidaritatea cu alte zeci de familii din Norvegia, Cehia, Rusia, Letonia, Slovacia, India, Polonia, victime si ele abuzurilor aceleasi institutii, Barnevernet”, scrie sursa citata.

Impresioanti de drama prin care trece o familie mixta de romani stabilita in Norvegia, sute de oameni au iesit sambata in strada ca sa-i sustina. In Bucuresti, dar si la Cluj si Timisoara, oamenii au protestat fata de decizia autoritatilor norvegiene de a-i lua pe cei cinci copii ai familiei Bodnariu, dupa ce parintii au fost banuiti de rele tratamente. Insa acuzatiile si masurile luate sunt extreme si absurde, sustine familia. Protestatarii au afisat mesaje emotionante si poze ale copiilor ajunsi deja in sistemul norvegian de protectie sociala.

Ei au afisat pancarte atat in limba engleza cat si in romana sau norvegiana, cu mesaje precum: „Norvegia, nu separa familia Bodnariu”, „Mai bine mama saraca in Romania, decat mama cu copii furati in Norvegia”, „Romani din toate tarile, uniti-va. Vi se fura copiii”, „Stop Barnevernet”, „Norway, stop child kidnapping” sau „Reunite the Bodnariu family”. Mitinguri de solidaritate au avut loc in Bucuresti, Cluj, Timisoara, dar si Londra, Bruxelles sau Copenhaga.
Sute de oameni s-au adunat sambata in Piata Victoriei si au purtat pancarte cu mesaje, inclusiv in engleza si norvegiana. „Asta e cel mai mare cosmar pe care o mama il poate trai si nu pot sa pricep cum poti tu sa consideri ca statul poate iubi mai mult un copil?”, a spus un protestatar.

Si in Timisoara peste 400 de sustinatori ai lui Ruth si Marius Bodnariu s-au aratat indignati de masurile luate de norvegieni, pe care le considera extreme si abuzive. „Faptul ca incerci sa-i educi se pare ca e un pacat in ochii norvegienilor”, a spus un participant la proteste. La Cluj, multi dintre parinti au venit cu copiii la protest, in semn de solidaritate.”Credem ca parintii uneori pot sa greseasca, dar nu credeam ca acesta e un abuz. Si credem ca copiilor le este mai bine in familie” a sustinut un participant.

Mii de oameni, atat romani cat si straini, au protestat zilele acestea si in marile capitale din Europa, in semn de sustinere. Vineri, Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca ambasadorul romaniei in Norvegia va discuta saptamana viitoare cu reprezentanti ai Ministerului norvegian al Copiilor, Egalitatii si Incluziunii Sociale, pe acest subiect.

Oamenii aveau bannere cu mesajele: „Noi sustinem familia Bodnariu”, „Norway, do not separate Bodnariu family” (Norvegia, nu separa familia Bodnariu), „Children belong at family” (Locul copiilor este la familie), „Romani din toate tarile uniti-va. Vi se fura copiii!”, „Stop the Barnevernet” (Opriti Barnevernet), „Mai bine mama saraca in Romania, decat mama cu copii furati in Norvegia”, „Domnule presedinte Iohannis copiii rapiti ai familiei Bodnariu sunt si cetateni romani!”, „Isus a zis: lasati copilasii sa vina la mine si nu ii opriti!”, „Vi se pare ca acesta este crestinism radical?”.

In cooperare cu romanii din diaspora, cu cetateni si organizatii din Norvegia, Cehia, Rusia, Letonia, Slovacia, India, Polonia, concomitent si pe parcursul lunii ianuarie se organizeaza o serie de proteste similare in Oslo, Washington, Haga, Bruxelles, Madrid, Barcelona, Roma, Torino, Frankfurt, Londra, Dublin, Viena, Ottawa, Praga, Bratislava, Varsovia, Moscova, Riga, Copenhaga, se scrie pe pagina de Facebook dedicata protestului.

[ot-caption title=”Protest la Timisoara in sprijinul familiei Bodnariu” url=”http://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2016/01/bodnariu-1.jpg”]

[ot-caption title=”Protest in sprijinul familiei Bodnariu” url=”http://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2016/01/bodnariu-norway.jpg”]

[ot-caption title=”Protest la Timisoara in sprijinul familiei Bodnariu” url=”http://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2016/01/bodnariu-2.jpg”]

Stiri pe aceeasi tema

Greva generala de la ROMATSA este legala, a decis Tribunalul Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul Educatiei a demis fulger mai multi inspectori scolari judeteni, insa o gafa produsa la ISJ Ialomita a iscat un scandal de proportii

Ioana Badulescu

Alarma falsa! Cei doi brasoveni nu au virusul Zika, insa Romania nu detine teste pentru depistarea virusului

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult