Protestul transportatorilor din Romania a fost amanat, cu exceptia judetelor Constanta si Mures

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 11, 2018 12:03

Protestul transportatorilor din Romania a fost amanat, cu exceptia judetelor Constanta si Mures

Protestul transportatorilor a fost amânat, cu excepţia celor din judeţele Constanţa şi Mureş. Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România şi-a amânat protestul programat astăzi şi a anunţat că toate autobuzele şi microbuzele îşi vor face cursele regulate între judeţe.

În schimb, filialele din judeţele Constanţa şi Mureş ale Federaţiei Operatorilor Români de Transport au informat că începând de astăzi, de la ora 12:00, se va înceta activitatea de transport judeţean şi interjudeţean pe perioadă nedeterminată, transmite Radio România.

În judeţul Timiş, o singură companie din 14 nu va efectua astăzi curse. Transportatorii rutieri de persoane sunt nemulţumiţi de iniţiativa ministrului de resort, Lucian Şova, de a modifica regulile de atribuire a licenţelor de transport rutier de persoane, care, spun ei, ar încuraja pirateria.

Ministrul susţine, însă, că noul regulament, care elimină criteriul de vechime pentru atribuirea licenţelor, va duce la îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă şi de confort pentru călători şi la o concurenţă reală pe piaţă.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.