13.3 C
România
3 octombrie 2024
Articole promovate

Protezele dentare din silicon. Cui sunt recomandate și ce avantaje au

Protezele dentare din silicon sunt dispozitive medicale folosite pentru înlocuirea dinților lipsă, concepute din silicon, un material flexibil și rezistent care se adaptează confortabil la forma gurii. Protezele dentare din silicon sunt o opțiune populară pentru persoanele care caută o alternativă mai confortabilă și mai accesibilă la protezele dentare tradiționale.

Cine poate să beneficieze de proteze dentare din silicon?

Protezele dentare sunt recomandate în general persoanelor care și-au pierdut dinții în totalitate sau aproape în totalitate, indiferent dacă din cauza unor afecțiuni dentare sau a unor traumatisme la nivelul gurii. De asemenea, protezele sunt benefice pentru cei care suferă de probleme dentare cronice sau care au nevoie de extracții ale dinților. În ceea ce privește protezele dentare din silicon, în mod specific, acestea pot fi mai potrivite pentru persoanele cu gingii sensibile sau subțiri, deoarece siliconul este mai puțin susceptibil să provoace iritații sau leziuni ale gingiilor.

În general, însă, doar un stomatolog bun este în măsură să stabilească dacă protezele dentare, indiferent de tipul lor, sunt mai potrivite decât alte soluții de înlocuire a dinților lipsă. Medicul stomatolog poate evalua în mod corespunzător starea generală a sănătății dentare, inclusiv structura osoasă, gingiile și alți factori relevanți.

Care sunt avantajele protezelor dentare din silicon?

Protezele dentare din silicon aduc o serie de avantaje semnificative, atât de ordin estetic, cât și funcțional. Utilizarea acestora poate îmbunătăți capacitatea de a mesteca alimentele și poate facilita vorbirea, contribuind la îmbunătățirea calității vieții de zi cu zi. Principalele avantaje ale protezelor dentare:

– permit restabilirea aspectului natural al zâmbetului;

– îmbunătățesc încrederea și stima sine a pacientului;

– oferă un confort ridicat în timpul purtării;

– sunt ușor de adaptat la forma și conturul gurii;

– sunt concepute să fie rezistente și durabile.

Ce alte tipuri de proteze dentare există?

Protezele dentare se clasifică în funcție de modul de fixare, tipul materialelor utilizate și de numărul dinților pe care îi înlocuiesc (o proteză poate înlocui doar unii dintre dinții lipsă de pe o arcadă dentară sau toți dinții de pe arcadă). După modul de fixare, există:

– proteze dentare fixe (ancorate permanent în gură, ce nu pot fi îndepărtate de către pacient);

– proteze dentare mobile (pot fi îndepărtate și reatașate de către pacient).

După materialele din care sunt concepute, pe lângă proteza dentara silicon, se mai utilizează:

– proteza dentara din acrilat (se remarcă datorită durabilității ridicate);

– proteza ceramica (fabricate din ceramică sau porțelan).

O categorie specifică o reprezintă proteza dentară scheletată, realizată dintr-un cadru metalic subțire și discret, care este acoperit cu materiale de protezare precum acrilat sau silicon. Proteza scheletată este folosită atunci când pacientul prezintă o pierdere parțială a dinților.

Articole asemănătoare

Vestfrost redefinește conceptul de cramă profesională la tine acasă

Lucy Ionesco

Soluții de finanțare pentru nevoi mai mici sau mai mari

Ioana Badulescu

Cum alegem o firmă de tractări în Timișoara?

Lucy Ionesco