Stiri locale

Protocol de colaborare intre Spitalul Aiud si Spitalul Monza Bucuresti pentru servicii medicale de calitate si formarea profesionala a medicilor prin stagii de pregatire

Reușită managerială la Spitalul Municipal Aiud – “AB Heart”. Serviciile medicale de cardiologie vor fi oferite la standarde europene cu ajutorul Centrului de Excelență Monza București. In ultima zi a lunii februarie a fost semnat un protocol de colaborare între Spitalul Municipal Aiud și Spitalul Monza București, centru de excelentă sub genericul “AB Heart – excelență și pasiune pentru sănătatea aiudenilor” (Aiud-București Inima), transmite ziarul Unirea.

La eveniment, Spitalul Municipal Aiud a fost reprezentat de către dr. Bogdan A. Popa – Manager, doctor Bogdan Vințeler – Director medical și doamna Monica Dan – Director economic. Spitalul Monza București a fost reprezentat de către Luca Militello – Directorul General și Iulian Plescan – Director operațional al centrelor Ares.

Protocolul deschide un amplu proces de colaborare, în urma căruia, la Spitalul Municipal Aiud vor fi oferite mai multe tipuri de servicii medicale importante. Este vorba despre diagnosticul și tratamentul complet al bolilor cardiovasculare, în vederea atingerii obiectivului declarat și anume reducerea cu 2% anual a mortalității cardiovasculare în rândul aiudenilor, în special și a beneficiarilor de servicii medicale din zona pe care o deservește SMA.

De asemenea, o altă componentă prevăzută în protocol o reprezintă formarea profesională a medicilor aiudeni, prin efectuarea unor stagii de pregătire și schimburi de experiență în cadrul spitalului bucureștean pentru creșterea calității serviciilor oferite. AB Heart își propune să dezvolte, în primul rând, calitatea serviciilor pe domeniul cardiologiei clinice, dar sunt vizate, în același timp, un spectru larg de specialități: cardiochirurgie, chirurgie, ortopedie, radiologie, gastroenterolgie etc.

”Având în vedere gravitatea problemei bolilor cardiovasculare, în general, în Romania și în special în zona Aiud, considerăm că acest acord reprezintă un pas extrem de important în abordarea și gestionarea ei în mod eficient, prin creșterea calității și gamei serviciilor oferite la Spitalul Municipal Aiud”, a declarat doctorul Bogdan A. Popa, managerul Spitalului Municipal Aiud.

 

Related posts

Accident pe Dunare. Doua ambarcatiuni s-au ciocnit, sase turisti au fost raniti

Lucy Ionesco

Accident cu o masina de Politie pe DN 66, la Merisor – Petrosani. Trei politisti au fost raniti

Lucy Ionesco

Cainele ciobanesc mioritic si cel carpatin, primele rase de caini omologate din Romania. George Balan din Piatra Neamt le-a omologat

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult