8.7 C
România
23 octombrie 2021
Ce spune Mircea Geoana despre dosarul in care a fost condamnat Ioan Niculae
Politica

Protocol intre Partidul Social Romanesc (PSRo) si Partidul National Democrat (PND)

Partidul Social Romanesc (PSRo) si Partidul National Democrat (PND) au semnat, marti, un protocol in Parlament de colaborare pentru a intari noul grup politic si activitatile acestuia. Protocolul a fost semnat de liderii celor doua formatiuni, respectiv Mircea Geoana si Daniel Fenechiu. 

Cu privire la o nouă majoritate, reprezentantii PDRo si PND spun ca este posibila, dar la momentul potrivit. De precizat ca partidul lui Mircea Geoana are si un acord semnat recent cu PNL.

Liderul PSRo a explicat că cele două partide își păstrează identitatea proprie și libertatea de acțiune. Mircea Geoană a explicat că este vorba de un acord între parlamentarii celor două formațiuni și că nu s-a stabilit nicio relație „cu o terță formațiune sau cu terți parlamentari”.

„Ceea ce facem noi astăzi nu are nici dimensiunea și nici ambiția acordului nostru cu PNL, pentru că aici vorbim de o colaborare parlamentară pe durata actualei legislaturi, până în 2016, și în funcție de evoluția noastră individuală și comună vom stabili la momentul potrivit dacă sunt pași de urmat în altă zonă. E vorba de o altă categorie, de un alt tip de acord politic. Ceea ce sunt convins că vom face împreună este să facem o opoziție mult mai sănătoasă aici, în Camera Deputaților, și la momentul potrivit să dăm țării o nouă majoritate. Acest lucru va fi făcut pe măsură ce lucrurile vor evolua în Parlament și pe scena politică românească”, a declarat Mircea Geoană.

Președintele PND, Daniel Fenechiu, a spus că, o dată cu acest protocol, s-a format un grup parlamentar mult mai numeros (22 de parlamentari), „care cu siguranță va avea un alt impact în viitoarele mișcări care se vor petrece în Parlament”. El a adăugat: „Cred că doar prin consolidarea grupurilor mici, prin alianțe, prin orice variantă care să ducă la o creștere numerică a ceea ce înseamnă opoziție se poate realiza ceva în aceste condiții în România zilelor noastre”.

„Anterior semnării acestei înțelegeri, ne-am informat colegii din PMP ce vrem să facem, de două săptămâni, și din acest punct de vedere avem acordul colegilor din PMP să luăm toate măsurile pe care le considerăm necesare în vederea consolidării grupului. Colegii de la PMP au fost corecți și nu s-au opus faptului că noi ne-am dorit să ajungem într-o altă etapă de evoluție în Camera Deputaților”, a susținut Daniel Fenechiu.

Despre susținerea opoziției în schimbarea Guvernului, Daniel Fenechiu a precizat: „De vreme ce domnul Geoană v-a comunicat că are un acord cu PNL, având ca obiect dărâmarea Guvernului, iar noi suntem un grup care tot timpul a fost în opoziție, de principiu, scopul constituirii grupului ține și de o mai bună opoziție și, evident, de dărâmarea Guvernului”.

Stiri pe aceeasi tema

Catalin Predoiu, noul premier? Basescu spune ca nu se poate face o tinta anticoruptie din Predoiu

Cristiana Petrariu Bota

Presedintele Iohannis a sesizat la CCR legea privind statutul alesilor locali, apreciind ca se produce golirea de continut a definitiei conflictului de interese

Ioana Badulescu

Victor Ponta ar urma sa ia o pauza in politica. Declaratia a fost facuta de presedintele PSD

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult