PSD se asteapta ca ALDE sa paraseasca guvernul si au discutat variantele pe care le au. Acestia mizeza pe lipsa de interes a opozitiei de a prelua guvernarea,
Breaking NewsPolitica

PSD ia in calcul sa guverneze fara Tariceanu. Dancila, dupa sedinta CEx: PSD nu accepta ultimatumuri

PSD si ALDE au discutat sa continue guvernarea impreuna, insa tensiunile continua. In sedinta CEx a PSD, Viorica Dancila le-a spus liderilor ca a discutat cu Calin Popescu Tariceanu si ca ALDE nu va iesi de la guvernare. „Nu avem nicio garantie”, a concluzionat unul din liderii PSD participant la sedinta. Social democratii au discutat si despre intrarea Pro Romania in Guvern, insa partidul nu isi doreste o asociere cu Victor Ponta. 

Premierul Dancila si-a anuntat colegii ca ALDE ramane in guvern, dupa o discutie avuta cu Calin Popescu Tariceanu, pe care insa l-a atacat dupa ce liderul ALDE a transmis printr-un comunicat de presa ca pana pe 20 august asteapta mai multe masuri printre care un nou program de guvernare si restructurarea cabinetului.

„PSD nu accepta ultimatumuri”, a declarat Viorica Dancila la finalul sedintei CEx.

Dealtfel, in discutiile din coalitie, cei din ALDE nu ar fi primit nimic din ce au cerut, iar relatiile dintre parteneri sunt in continuare tensionate.

„Nu am cedat nimic in discutiile cu ALDE. Au incercat un santaj. Vedem daca mai raman la guvernare. Nu prea au unde sa plece”, sustin surse din PSD care au participant la discutiile din coalitie. 

PSD se asteapta ca ALDE sa paraseasca guvernul si au discutat variantele pe care le au. Acestia mizeza pe lipsa de interes a opozitiei de a prelua guvernarea, motiv pentru care considera ca ar putea merge mai departe cu un guvern fara o sustinere majoritara in Parlament.

In sedinta CEx, Viorica Dancila a comunicat partidului si stadiul discutiilor cu Pro Romania. „Discutia nu a fost cum as fi vrut sa fie. PSD pierdea prea mult. Ne putem trezi ca intra acum si in toamna vor sa plece. Ce facem?”, a spus Viorica Dancila, legat de negocierile cu Victor Ponta.

Parerea presedintelui PSD in legatura cu cooptarea Pro Romania la guvernare a fost impartasita si de alti lideri din CEx. „Ii dam prea multa atentie lui Victor Ponta”, sustin social democratii, care au respins o colaborare cu Pro Romania.

In legatura cu restructurarea guvernamentala, chiar daca cei din ALDE au solicitat acest lucru, Viorica Dancila nu ar mai vrea sa vina in toamna cu o restructurare a cabinetului in Parlament. Exista riscul ca restructurarea sa cada la vot, motiv pentru care PSD renunta la acesta varianta.

Articole asemănătoare

Catalin Ivan, europarlamentar PSD: MCV a functionat ca un mecanism de aratat pisica guvernelor de la Bucuresti

Lucy Ionesco

Romania exercita o „presedintie din umbra” a Consiliului UE, de la 1 iulie. Expert politici europene: Disputele politice interne devin principala vulnerabilitate

Ioana Badulescu

Romania isi intareste masurile de securitate la frontiera cu Serbia pentru a evita riscurile de atragere intr-un flux migrationist

Lucy Ionesco