Stiri locale

PSD Iasi, despre Expo Milano 2015: Afacerea Milano, un tun de 120.000 euro din bugetul CJ Iasi?

PSD Iasi atrage atentia, intr-un comunicat transmis presei, ca presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi a masluit o decizie a institutiei privind banii alocati participarii Iasului la Expozitia Universala EXPO Milano 2015. In consecinta, PSD Iasi atrage atentia asupra faptului ca executivul CJ Iasi se afla in fata unui fapt foarte grav care poate fi asimilat unui abuz in serviciu si unei tentative de deturnare de fonduri publice.

Amintim ca judetul Iasi va participa la Expozitia Universala EXPO Milano 2015 (Italia), Iasul fiind pana acum singurul judet din Romania care va avea o expozitie proprie in cadrul evenimentului. Vor fi organizate cinci conferinte tematice, atat in cadrul Expozitiei, cat si in orasul Milano, pe cele mai importante domenii ale Iasului: Dezvoltare academica, cercetare si inovare, Tehnologia informatiilor si comunicatiilor (IT&C), Medicina si farmaceutica, Agricultura si Industrie si logistica.

„Judetul Iasi va fi singurul judet din Romania care va avea o expozitie proprie alaturi de 5 conferinte tematice cu ocazia Expozitiei Universale de la Milano. In urma unui acord pe care il avem cu Guvernul Romaniei, Judetul Iasi va ocupa intregul pavilion al Romaniei cu expozitia sa in perioada 2-5 iulie. Pe aceasta cale invit toate companiile din Judetul Iasi, dar si din restul judetelor din Moldova, de a fi prezente alaturi de noi, de a expune ce fac mai bun, mai pretios, in fata intregii lumi. Acolo vor expune toate tarile si vor fi zeci de milioane de vizitatori. De asemenea, vom invita alaturi de noi toate companiile italiene care sunt in Iasi si toti partenerii lor din Italia, pentru a vizita expozitia Iasului, productia si evenimentele noastre”, a declarat Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Va prezentam mai jos comunicatul de presa transmis la redactie de PSD Iasi.

Afacerea Milano – un tun de 120.000 euro din bugetul CJ Iași ?

În cadrul mandatului său, actualul președinte al Consiliului Județean Iași, d-l Cristian Adomniței, își permite să nu țină cont de ceea ce se aprobă în ședințele de consiliu și semnează o hotărâre neconformă cu voință și votul plenului. Executivul CJ Iași a măsluit recent o decizie a CJ Iași, în joc fiind vorba de foarte mulți bani publici.

Acesta este cazul concret al Hotărârii nr. 88/27.03.2015, semnată de actualul președinte CJ Iași, hotărâre care prevede alocarea unui buget de 120.000 euro pentru participarea reprezentanților CJ la Expoziția Universală EXPO Milano 2015.

În ședința din 27.03.2015, Grupul PSD din CJ Iași i-a atras atenția actualului președinte al CJ că bugetul de 120.000 euro pentru participarea timp de doar patru zile la o expoziție internațională este exagerat de mare și trebuie redus substanțial, fiind vorba de banii ieșenilor, bani care trebuie cheltuiți cu chibzuință. PSD Iași a propus recalibrarea acelui buget și prin reducerea numărului de consilieri județeni prezenți în delegația județului la Milano, de la 37 la 6. Risipă controlată de d-l Cristian Adomniței în condițiile participării a 37 de consilieri județeni ar fi fost de peste 70.000 euro. Deși a acceptat amendamentul PSD Iași și a formulat personal modificarea care trebuia efectuată (în acest sens, se poate consulta înregistrarea martor a ședinței din 27.03.2015 postată pe website-ul CJ Iași, de la momentul 1:42:57 la 1:43:14), d-l Cristian Adomniței a semnat totuși o hotărâre care menține suma inițială de 120.000 euro.

În consecință, PSD Iași atrage atenția asupra faptului că executivul CJ Iași se află în fața unui fapt foarte grav care poate fi asimilat unui abuz în serviciu și unei tentative de deturnare de fonduri publice.

PSD Iași susține cu fermitate promovarea internațională a Iașului, dar acest lucru trebuie să se facă în mod transparent și corect, nu cu bugete improvizate și exagerat de mari, făcute pe genunchi și apoi măsluite. Prin situația creată, actualul președinte al CJ Iași periclitează participarea onestă a Iașului la Expoziția de la Milano și aruncă o pată de ilegalitate asupra unei acțiuni care trebuie realizată în beneficiul comunității ieșene.

Grupul PSD din CJ Iași, Cristian Stanciu, lider de grup

Stiri pe aceeasi tema

Vitraliile Turnului cu Ceas de la Palatul Culturii din Iasi s-au deteriorat din cauza concertelor, la mai putin de un an de la receptia lucrarilor de consolidare

Ioana Badulescu

Restrictii de circulatie in Bucuresti pe 24 noiembrie si pe 1 decembrie in contextul organizarii paradei militare cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei

Ioana Badulescu

Crima in Mamaia. O fata din Navodari, ucisa de un fost preot in blocul Harlequin

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult