Sedinta la PSD. Demisii si mutari in Guvern, Olguta Vasilescu pleaca de la Ministerul Muncii, Tudorel Toader ramane la Justitie. UPDATE
Politica

PSD inregistreaza datorii record, in sedintele Comitetului Executiv nu a fost gasita pana acum „solutia magica”

Partidele din Romania inregistreaza datorii uriase, desi primesc subventii si facilitati sustinute din banii romanilor. Fruntas este PSD, care a ajuns aiba datorii de 34 milioane lei, in mare parte venind de la structurile teritoriale. Cu o situatie financiara pe butuci, tema datoriilor figureaza pe agenda tuturor sedintelor Comitetului Executiv al PSD, dar pana acum nu a fost gasita „soluta magica” care sa rezolve problema.

Trezorierul PSD, deputatul Mircea Drăghici, le-a solicitat tuturor organizaţiilor să vină la Bucureşti nu doar cu balanțe contabile cât mai clare, ci și cu o strategie de stingere a acestor creanţe. Pana atunci, social-democratii incearca sa-si negocieze datoriile cu creditorii.

„Am iniţiat legea prin care contribuţiile pentru campaniile electorale sunt restituite şi din acest punct de vedere nu îmi explic de ce continuăm la nivel de teritoriu să acumulăm datorii“, susține Drăghici.

Trezorierul PSD mai spune că după procesele pe care partidul le-a avut cu mai mulți creditori, PSD a ajuns la masa negocierilor. Potrivit lui Mircea Drăghici, s-a ajuns în unele situații la anumite înțelegeri privind plata eșalonată a datoriilor rostogolite istoric din campaniile electorale din trecut.

Cu sau fără fonduri prin vistierii, toate partidele fac apel la instanţe fie ca să poată scăpa de blocarea conturilor, fie ca să obțină eşalonarea datoriilor.

PSD a acumulat datorii si ca urmare a achizitionarii unor sedii impunătoare in orasele mari. Cea mai mare sumă a fost acordată pentru clădirea centrală a PSD, situata pe Bulevardul Kiseleff numarul 10, din Bucuresti.

Stiri pe aceeasi tema

Referendumul pentru familia traditionala se va desfasura timp de doua zile, pe 6 si 7 octombrie

Ioana Badulescu

Premierul Dancila prezinta la Strasbourg bilantul presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene

Cristiana Petrariu Bota

Cristian Tudor Popescu: Decretul lui Iohannis reprezinta „o iscalitura in calitate de notar de casa”. Presedintele s-a temut de suspendare, nu a dorit sa-si asume riscuri

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult