Congresul extraordinar al PSD va avea loc in noiembrie
Politica

PSD nu-l agreeaza pe Iohannis pentru ca vrea Ministerul de Interne

Social-democratii nu au inghitit cu foarte mare entuziasm nominalizarea lui Klaus Iohannis pentru posturile de vicepremier si ministru de Interne din doua motive lesne de inteles: 1). imaginea primarului Sibiului este mai buna decat a oricarui PSD-ist din Guvern, situatie care i-ar putea cobori vertiginos in sondaje; 2). ar fi vrut sa preia postul de la Ministerul Afacerilor Interne, la schimb cu Ministerul Apararii.

Este bine-cunoscut faptul ca Ministerul Afacerilor Interne are un rol cheie in organizarea si coordonarea alegerilor, iar anul 2014 fiind an electoral, social-democratii au nevoie ca de aer de acest minister, pentru a reusi sa capete distanta procentuala fata de liberali. Iar cu cat vor prinde mai mult avant, in baza rezultatelor la alegerile europarlamentare, cu atat va fi mai intemeiata cererea lor de a avea candidat propriu la alegerile prezidentiale din luna noiembrie.

Tot mai multe voci din PSD au cerut inca de anul trecut ca partidul din care fac parte, cel mai mare din Romania, sa aiba candidat propriu in cursa pentru Cotroceni.

Afla aici totul despre nominalizarea lui Iohannis la MAI

PSD intentiona sa revendice ministerul de interne de la PNL si sa-i ofere la schimb Ministerul Apararii, insa o discutie oficiala in acest sens nu ar fi existat. Mai multi lideri ai PSD nu au negat intentia de prelua Internele, un minister cheie intr-un an electoral cu doua randuri de alegeri.

Nominalizarea primarului Sibiului, Klaus Iohannis, si la functia de ministru de interne si vicepremier a complicat planurile PSD si face dificila respingerea nominalizarii anuntate de PNL dupa sedinta Delegatiei Permanente. Intr-un sondaj CSOP, Johanis este cel mai bine plasat politician la capitolul incredere dupa Victor Ponta (24%), fiind la egalitate cu guvernatorul Mugur Isarescu (23%).

Mai multi liberali au declarat pentru Hotnews.ro ca modul in care vor trata PSD si Victor Ponta nominalizarea lui Klaus Johanis la interne arata „daca mai vor USL sau nu”.

Articole asemănătoare

Klaus Iohannis efectueaza o vizita oficiala in Polonia

Lucy Ionesco

Niciun candidat nu s-a inscris in cursa pentru sefia DNA. Ministrul Justitiei: Eu spun sa asteptam

Ioana Badulescu

Turcescu tuna si fulgera despre Vlad Mixich: Este omul serviciilor! Ce DEZVALUIRI face jurnalistul

Lucy Ionesco