PSD nu mai are majoritate in Camera Deputatilor. Patru deputati au demisionat si s-au inscris in partidul lui Ponta

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 4, 2018 00:12

PSD nu mai are majoritate in Camera Deputatilor. Patru deputati au demisionat si s-au inscris in partidul lui Ponta

PSD a pierdut majoritatea in Camera Deputatilor. Fostul premier si fondatorul Pro Romania, Victor Ponta, a anuntat luni, pe pagina sa de Facebook, ca alti patru deputati PSD au demisionat din partid si s-au alaturat formatiunii pe care o conduce.

Noii parlamentari Pro Romania sunt fostul lider PSD Caras-Severin, Ion Mocioalca, unul dintre contestatarii oficiali lui Liviu Dragnea, Ion Spanu, Mihai Popa si Mihai Mohaci. Prin plecarile celor patru, PSD a pierdut majoritatea in Camera Deputatilor.

„Echipa PRO Romania din Parlament si din teritoriu s-a marit cu oameni care nu pot fi cumparati sau speriati! Deputatii Ion Mocioalca, Ion Spanu, Mihai Popa si Mihai Mohaci sunt oameni alaturi de care am muncit in perioada guvernarii 2012-2015 si alaturi de care am promis in Campania din 2016 ca vom continua politicile de dezvoltare, educatie, sanatate, agricultura, infrastuctura”, a anuntat Victor Ponta intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ion Spanu este deputatul la primul mandat si vine tot din Caras-Severin, la fel ca proaspatul lider PSD Caras demisionar, Ion Mocioalca. Mihai Mohaci si Mihai Valentin Popa sunt deputati de Brasov. Majoritartea in Camera Deputatilor e de 165 de voturi. PSD are 148 de deputati, iar ALDE – 19, asadar cu doua voturi peste limita. Cu cele patru plecari, PSD a ramas cu doua voturi sub majoritate. Astfel, Liviu Dragnea a devenit dependent de voturile UDMR sau de voturile minoritatilor nationale. La Senat, PSD inca se bazeaza pe o majoritate solida: are 20 de voturi peste limita impreuna cu ALDE. Unul dintre parlamentarii care l-au lasat pe Dragnea pentru a merge alaturi de Victor Ponta este deputatul Ion Mocioalca, pana ieri liderul PSD Caras-Severin, unul dintre social-democratii cu greutate.

„Este nedrept si umilitor ca eu, asemenea unor alti colegi ai mei din PSD, sa asteptam fiecare CEX al partidului intrebandu-ne daca acela va fi momentul in care vom fi pusi in discutie si judecati de persoane care in marea lor majoritate nu au trait in acest partid niciodata momentele de care am avut noi parte. Aceasta stare de fapt o consider umilitoare si intolerabila!“, a scris Mocioalca pe Facebook.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.