PSD pregateste suspendarea presedintelui Iohannis, potrivit unor surse politice. Olguta Vasilescu la TVR: Incalcarea Constitutiei este motiv clar de suspendare

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iunie 13, 2018 00:26

PSD pregateste suspendarea presedintelui Iohannis, potrivit unor surse politice. Olguta Vasilescu la TVR: Incalcarea Constitutiei este motiv clar de suspendare

PSD s-ar pregati pentru suspendarea lui Klaus Iohannis, dupa ce social democratii au analizat declaratiile facute, astazi, de presedintele Romaniei, potrivit unor surse politice. Totodata, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a afirmat, in aceasta seara, ca presedintele va trebui sa accepte decizia CCR, dar a subliniat ca incalcarea Constitutiei reprezinta un motiv clar de suspendare. 

In cazul in care presedintele Romaniei ar fi suspendat, presedinte interimar pentru 30 de zile ar urma sa fie Calin Popescu Tariceanu. Conform Constitutiei, seful Senatului este cel care preia aceasta functie.

Planul PSD pare a fi pus unul bine pus la punct, prin aceasta miscare Laura Codruta Kovesi ar putea fi revocata imediat.

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a fost întrebată, marți seară, la TVR1, despre suspendarea președintelui României. Ea a afirmat că președintele va trebui să accepte decizia CCR.

„Așteptăm să mai cugete domnul președinte Iohannis, vedem că mai greu cugetă dumnealui. Să prezinte o decizie, sigur într-un termen rezonabil. Așteptăm să se pronunțe într-un timp rezonabil, dacă nu o va face, abia în acel moment vom lua o decizie. Președintele României se poate suspenda în măsura în care încalcă prevederile Constituției, deci este motiv clar de suspendare. Dar nu este luată, până acum, niciun fel de decizie în cadrul coaliției de guvernare”, a declarat ministrul Muncii, marți seară, în cadrul emisiunii „România9”, moderată de Ionuț Cristache la TVR 1.

Klaus Iohannis a declarat marţi că, deşi unii s-au grăbit să vorbească despre suspendare, nu va exista, pentru că nu este un temei legal, afirmând totodată că este nevoie de un termen rezolnabil pentru a răspunde solicitării CCR. „Unii politicieni s-au grăbit să vorbească despre suspendare. Nu va exista nicio suspendare, pentru că nu există niciun temei pentru suspendare”, a afirmat preşedintele.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.