PSD se reuneste astazi in Comitetul Executiv National pentru a valida propunerile de ministri la Transporturi si Dezvoltare

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 21, 2018 13:55

PSD se reuneste astazi in Comitetul Executiv National pentru a valida propunerile de ministri la Transporturi si Dezvoltare

PSD se reuneste, miercuri dupa-amiaza, in Comitetul Executiv National al partidului pentru a valida propunerile de ministri la Ministerul Transporturilor si Ministerul Dezvoltarii, dupa refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a-i numi pe Lia Olguta Vasilescu si Ilan Laufer in Guvernul Dancila 2.

Conducerea PSD se reuneste la ora 17.00, in Comitetul Executiv National, pentru a valida noile propuneri de ministri. Surse politice sustin, insa, ca Mircea Draghici nu ar dori sa preia Ministerul Transporturilor, astfel ca este posibil ca varianta Ilan Laufer sa revina in calculele social-democratilor.

Lia Olguta Vasilescu a ramas fara portofoliu in Guvern, dupa ce seful statului i-a semnat revocarea din functia de ministru al Muncii dar nu a semnat si numirea ei la Transporturi. O varianta luata in calcul de PSD a fost, initial, numirea senatorului Dragos Benea la Transporturi, insa social-democratii au optat pentru Mircea Draghici, in timp ce Lia Olguta Vasilescu a fost propusa la Ministerul Dezvoltarii Regionale, in locul lui Paul Stanescu.

Conducerea PSD urmeaza sa valideze propunerile in sedinta de astazi.

Constitutional, presedintele Klaus Iohannis nu ar mai avea dreptul de a refuza propunerile.

Noii ministri ai Cabinetului Dancila acceptati de presedinte au depus juramantul marti la ora 15.30, la Palatul Cotroceni. Si au preluat mandatul Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educatiei, Marius-Constantin Budai – ministrul Muncii si Justitiei Sociale; Niculae Badalau – la Economie; Valer-Daniel Breaz – ministrul Culturii si Identitatii Nationale; Alexandru Petrescu – ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale; Constantin-Bogdan Matei – ministrul Tineretului si Sportului; Gabriel-Beniamin Les – ministrul Apararii Nationale.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.