PSD si ALDE au incheiat protocolul pentru premier comun si vor merge in impreuna la consultarile de la Cotroceni

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 19, 2016 18:42

PSD si ALDE au incheiat protocolul pentru premier comun si vor merge in impreuna la consultarile de la Cotroceni

PSD si ALDE au incheiat, luni, protocolul pentru premier comun si vor merge in impreuna la consultarile de miercuri de la Palatul Cotroceni, desi presedintele Klaus Iohannis a convocat cele doua formatiuni politice in zile diferite.

Presedintele PSD Liviu Dragnea si presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, au declarat luni la Parlament ca au semnat protocolul de colaborare intre partide si ca vor propune un candidat unic pentru functia de premier.

“Avand in vedere scorul obtinut de PSD persoana propusa va fi din partea PSD. (…) Ii vom trimite presedintelui o scrisoare si textul protocolului si il vom informa ca mergem impreuna miercuri la ora 11.00”, a precizat seful PSD.

“Intr-un timp rezonabil ne vom vedea si cu colegii de la UDMR sa discutam eventualitatea si oportunitatea unui protocol de sustinere parlamentara”, a completat Dragnea.

“PSD si ALDE vor alcatui un program unic de guvernare prin armonizarea prevederilor din programele lor electorale”, se precizeaza in protocolul de constituire a coalitiei de guvernare.

Documentul mai prevede ca aceasta coalitie “va propune un candidat unic pentru functia de premier, desemnat de comun acord si va sustine, prin vot in Parlamentul Romaniei, un guvern de coalitie condus de acesta, a carui echipa guvernamentala va fi formata din ministri desemnati proportional de catre PSD si ALDE””.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.