Ministerul Muncii: Cresterea alocatiilor pentru copii nu se poate face peste noapte, nu sunt fonduri
Breaking NewsPolitica

PSD vine cu nume noi de ministri pentru Dezvoltare si Transporturi: Daniel Suciu si Razvan Cuc

Comitetul Executiv National al PSD i-a validat marti pe deputatii Razvan Cuc – pentru functia de ministru al Transporturilor si pe Daniel Suciu – pentru cea de ministru al Dezvoltarii Regionale, care va indeplini si functia de vicepremier, a anuntat la finalul sedintei premierul Viorica Dancila. Cele doua nominalizari au fost votate de Comitetul Executiv al PSD, marti, dupa patru ore de discutii.

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca cele doua propuneri- Daniel Suciu pentru functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii si a lui Razvan Cuc la portofoliul Transporturi- vor fi trimise miercuri presedintelui Klaus Iohannis.

„Am hotarat ca la ministerul Transporturilor sa mearga Razvan Cuc, care a mai ocupat aceasta functie, si are experienta necesara pentru a prelua acest minister. Iar la Ministerul Devoltarii Regionale si ca vicepremier, Daniel Suciu. Acestea sunt cele doua nominalizari votate inc adrul CEx care cred eu trebuie acceptate de Iohannis. Maine voi trimite nominalizarile catre Cotroceni. Il voi si suna pe presedintele Iohannis si sper sa intelegem ca toti trebuie sa fim responsabili si sa fim constienti ca oamenii asteapta de la noi multe lucruri pe care le-am promis si sa intelegem faptul ca detinem Presedintia Consiliului UE si avem foarte multe dosare care tin de Minsterul Transporturilor si Dezvoltarii. Cred ca dincolo de jocuri politice, mai important este ceea ce se intampla in tara”, a declarat Viorica Dancila.

Ministerele Dezvoltarii si Transporturilor sunt conduse interimar de Eugen Teodorovici si Rovana Plumb. Ele nu au ministri plini de la finalul anului precedent, iar interimatul la acestea expira pe 20 februarie.

Intrebata ce va face daca seful statului nu va accepta nici de aceasta data cele doua propuneri, Viorica Dancila a apreciat ca aceasta “ar fi un dezastru”.

In legatura cu criticile aduse nominalizarii la Transporturi, Viorica Dancila a precizat ca Razvan Cuc nu a fost schimbat din functie, ci si-a dat demisia din guvernul Mihai Tudose. „Am considerat ca Razvan Cuc are experienta si ca poate prelua din mers toate problemele care sunt la nivelul ministerului”, a motivat prim-ministrul, intrebat de ce Cuc a fost propus din nou de PSD la sefia Ministerului Transporturilor.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti seara ca, in cazul in care presedintele Klaus Iohannis va refuza cele doua propuneri ale conducerii partidului pentru portofoliile Transporturilor si Dezvoltarii Regionale, va fi luata o noua decizie, “poate mai apasata”.

Articole asemănătoare

Dragnea a anuntat ce s-a discutat in sedinta PSD despre cazul ministrilor Sevil Shhaideh si Rovana Plumb

Ioana Badulescu

Dragnea ii cere lui Ciolos sa amane reducerea TVA si sa nu elimine taxa pe stalp

Lucy Ionesco

Romania va primi 6.351 de imigranti, sustine Reuters. El Pais si Daily Mail avanseaza alte cifre

Lucy Ionesco