11.4 C
România
28 octombrie 2021
Life

Psihologii se reunesc intr-o conferinta internationala in statiunea Venus. Practica psihologica din Romania trebuie adusa la zi!

Psihologii se reunesc intr-o conferinta internationala, in statiunea Venus, menita a atrage atentia asupra faptului ca practica psihologica din Romania are nevoie sa fie adusa la zi. In contextul evolutiei societatii romanesti si al aparitiei unor noi probleme sociale, Asociatia Romana pentru Cunoastere si Interventie Psihologica organizeaza, in perioada 8 iunie – 12 iunie 2016, in statiunea Venus (Constanta), Conferinta Internationala “De la cunoastere la interventie in psihologie”, menita sa atraga atentia asupra necesitatii dezvoltarii preventiei si interventiei psihologice.

Evenimentul stiintific international va reuni specialisti din tara, cat si din strainatate, cadre didactice, personalitati marcante ale psihologiei, colegi aflati la inceput de cariera, studenti, toti impreuna pentru un schimb de date si informatii de inalt nivel profesional. Manifestarea stiintifica se desfasoara pe cinci sectiuni, pentru a acoperi intreaga sfera de interventie din domeniul psihologiei, anume: Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor; Psihologie pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala; Psihologie Clinica si Psihoterapie; Psihologie Educationala, Consiliere Scolara si Vocationala si Psihopedagogie Speciala. Conferinta va pune accent pe activitatile practice, toate prezentarile fiind ateliere de lucru si nu prezentari exclusiv teoretice.

Suntem constienti ca problemele societatii actuale au suferit modificari, asistam la o evolutie fara precedent a schimbului rapid de informatii, a evolutiei tehnologiei, psihologul putand raspunde acestor incercari prin formare profesionala continua, instrumente de lucru adaptate si imbunatatite permanent la noile probleme sociale.

Obiectivul principal al manifestarii stiintifice este cresterea prestigiului social al profesiei de psiholog si a calitatii actului psihologic, adaptarea la nevoile permanente ale oamenilor, cunoasterea si actualizarea permanenta de catre psihologii profesionisti a practicilor validate in conformitate cu descoperirile stiintifice.

Subliniem importanta formarii continue in practica psihologica, astfel incat psihologul sa isi poata adapta instrumentele de evaluare si interventie potrivit cerintelor actuale. Concluziile conferintei vor fi incluse intr-un volum indexat ISBN in domeniul psihologic”, declara psiholog drd. Anghel Ilie Gradinaru, presedintele Asociatiei Romane pentru Cunoastere si Interventie Psihologica.

Conferinta este creditata de Colegiului Psihologilor din Romania. Cei interesati se pot inscrie la eveniment pe website-ul oficial al Conferintei, www.gradarcip.ro.

Stiri pe aceeasi tema

O noua metoda de tratare a cancerului a dat rezultate fara precedent. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Prince a murit la varsta de 57 de ani. Cauza probabila a mortii: O supradoza de droguri

Cristiana Petrariu Bota

Bacterie la cea mai mare fabrica de Nutella din lume, activitatea a fost temporar suspendata

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult