Putin, cel mai bogat om din lume? Liderul de la Kremlin ar avea mai multi bani decat Bill Gates, lider in topul Forbes al miliardarilor

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 5, 2017 14:09

Putin, cel mai bogat om din lume? Liderul de la Kremlin ar avea mai multi bani decat Bill Gates, lider in topul Forbes al miliardarilor

Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, ar fi cel mai bogat om din lume. O spun analistii, care sustin ca liderul de la Kremlin ar avea o avere de pana la 200 de miliarde de dolari, in timp ce Bill Gates, lider in topul Forbes al miliardarilor, are doar 86,5 miliarde de dolari.

Totusi, cifrele privind averea lui Putin sunt doar speculatii, mai ales in conditiile in care Topul Forbes nu include liderii mondiali ale caror averi deriva din puterea pe care o au. MarketWatch noteaza ca un fost manager de fonduri din Rusia, Bill Browder, crede ca averea lui Vladimir Putin se ridica la 200 de miliarde de dolari. Estimarile sunt, insa, dintre variate.

”Dupa 14 ani la putere in Rusia si cu banii castigati de tara si cei care nu au fost cheltuiti pentru scoli, drumuri si spitale si altele, toti banii se afla in proprietati, conturi bancare in Elvetia, actiuni si fonduri de hedging, administrati de Putin si apropiatii sai”, a spus Browder la CNN.

Totodata, in emisiunea ”Last Week Tonight” difuzata de HBO, John Oliver a prezentat o serie de speculatii potrivit carora averea lui Putin ar fi de 85 de miliarde de dolari.

Tot la capitolul speculatii intra si zvonurile ca Putin ar avea 58 de avioane si elicoptere si 20 de palate si resedinte rurale, inclusiv o proprietate de 1 miliard de dolari la Marea Neagra.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.