Putin l-a numit pe Vladislav Menshchikov sef al serviciului de contraspionaj al FSB

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 10, 2015 16:18

Putin l-a numit pe Vladislav Menshchikov sef al serviciului de contraspionaj al FSB

Presedintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Vladislav Menshchikov in functia de sef al serviciului de contraspionaj al FSB, principalul serviciu de informatii al Federatiei Ruse. Informatia a fost publicata de Krasnaia Zvezda, cotidian al Armatei, insa nu se precizeaza pe cine inlocuieste Vladislav Menshchikov.

Vladislav Menshchikov are gradul de general locotenent. Noul sef al contraspionajului al FSB s-a nascut in anul 1959 si a absolvit Institutul de mecanica din Leningrad, specialitatea constructii aerospatiale. Intre 1983-1995 a lucrat in serviciile de securitate, potrivit sursei citate.

Iti recomandam si: Ambasadorul Rusiei, Oleg Malginov, i-a medaliat pe veteranii de razboi rusi si romani

Pana in anul 2000 este o pata alba in biografie, dupa care apare, pana in 2003, ca director general adjunct al Agentiei ruse a Rezervelor de Stat. In 2003, Vladislav Menshchikov devine director general al concernului PVO Amaz-Antey, intreprindere militara care realizeaza sisteme de rachete sol aer.

Interesant este ca in 2003 fostul director a murit in conditii suspecte, neelucidate de ancheta. In martie 2014 Menshchikov a fost numit seful Directiei programe speciale ale Presedintelui Rusiei.

Rusia, Bruxelles si pokerul politic al Atenei

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.