11.7 C
România
27 septembrie 2022
Nu mai sunt bani de pensii si salarii, sustine presedintele Comisiei economice din Senat: Guvernul traieste pe datorie!
Politica

RA-APPS a dat locuinte unor ministri si secretrari de stat din Guvernul Ciolos, desi unii detin locuinte in Bucuresti

RA-APPS a atribuit locuinte, de la inceputul anului 2016,unor ministri si secretrari de stat din Guvernul condus de Dacian Ciolos, desi unii dintre oficiali detin locuinte in Bucuresti. Potrivit televziunilor de stiri, RA-APPS a atribuit locuinte din fondul locativ administrat unor ministri si secretrari de stat precum ministrul Sanatatii, ministrul Mediului, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul sau directorul de cabinet al premierului.

Potrivit declaratiilor de avere, unii dintre oficialii din Guvernul Ciolos detin deja locuinte in Bucuresti, iar legea ptermite sa aiba si locuinta in Bucuresti si locuint atribuita de RA-APPS numai „din motive de siguranta si protectie”.

Printre ministrii din guvernul Ciolos care au primit locuinte de la stat se numara Patriciu Achimas-Cadariu, care gestioneaza domeniul Sanatatii, el primind un apartament de 146,56 mp la care chiria este de 1.489 lei. Ministrul Mediului, Cristiana Palmer, a primit o locuinta de 143,10 mp, iar chiria este stabilita la 2.290 lei. Ciprian Bucur, ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, beneficiaza de un apartament de serviciu de 120,02 mp, chiria fiind de 898 lei.

Beneficiari de locuinte de la RA-APPS sunt si Paul Gheorghiu, director de cabinet al Primului Ministru, cu rang de Secretar de Stat, caruia i s-a atribuit un apartament de 195,14 mp, chiria fiind de 1032,84 lei, Mihail Lisetchi, Secretar de Stat la Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, beneficiaza de o locuinta de 96,95 mp, chiria fiind stabilita la suma de 1856,60 lei. De asemenea, Dragos Tudorache, sef al Cancelariei Primului Ministru, a primit o locuinta de 185,82 mp, chiria fiind de 1508,39 lei. Sorin-Ioan Radu, Secretar de Stat la Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a primit o locuinta de serviciu de 105,23 mp cu o chirie stabilita la 717,96 lei si Secretarului de Stat in cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, Erika Stanciu, i s-a dat o locuinta de 153,92 mp, chiria fiind de 583,94 lei.

Citeste si: 46% dintre romani locuiesc inghesuit si prost ca pe vremea comunismului

Potrivit declaratiilor de avere publicate pe site-un Guvernului, Cristina Palmer detine in Capitala un apartament cumparat in 1992, la fel si Dragos Tudorache, sef al Cancelariei Primului Ministru care are o locuinta in Bucuresti de 115 mp, cumparata in 2005.

Locuintele de serviciu si locuintele simple pentru demnitari sunt atribuite in baza Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 101/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel ca „se pot atribui temporar imobile cu destinatia de locuinta de serviciu din fondul locativ aflat in administrarea RA-APPS ministrilor, inclusiv persoanelor care ocupa functii asimilate celei de ministru si ministrilor delegati, pe durata mandatului, respectiv secretarilor de stat si persoanelor care ocupa functii asimilate celei de secretar de stat, pe o perioada de 3 luni de la data numirii in functie.

Insa, potrivit art. 14^1 alin (5) „nu beneficiaza de locuinta de serviciu persoanele care detin in proprietate sau in coproprietate imobile cu destinatia de locuinta in municipiul Bucuresti”. Exista totusi o exceptie, reglementata prin art. 14^6 care precizeaza ca „la propunerea motivata a conducatorilor institutiilor publice in cadrul careia este incadrat demnitarul respectiv, de prevederile ordonantei poate beneficia si demnitarul care are o locuinta proprietate personala sau coproprietate in municipiul Bucuresti, dar care, in exercitarea atributiilor legale isi desfasoara activitatea in conditii de risc inalt, din motive de siguranta si protectie”, aceasta fiind explicatia faptului ca ministrul Mediului si seful Cancelariei prim-ministrului beneficiaza de locuinte de serviciu desi au apartamente in Capitala.

Pe de alta parte, membrii guvernului Ponta care nu au predat, pana in prezent, spatiile atribuite de stat sunt: Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Mihaela Maria Ciuciureanu, fost Secretar de Stat in cadru Ministerului Fodurilor Europene, Catalin Cosmin Olteanu care a fost Secretar de Stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Turismului si Mirela Florenta Matichescu, fost Vicepresedinte al Autoritatii pentru Turism in Cabinetul Ponta.

Related posts

Dragnea i-a cerut lui Tudorel Toader sa se gandeasca daca nu poate sesiza CCR privind formarea completelor de cinci judecatori de la ICCJ

Ioana Badulescu

PNL pregateste o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta

Lucy Ionesco

Gheorghe Udriste pleaca din PNL la Miscarea Populara

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult