11.1 C
România
26 februarie 2021
Social

RABLA 2014: Mai sunt disponibile 15.500 de tichete

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice a anuntat ca, la o saptamana de la debutul noului program Rabla, mai sunt disponibile 15.500 de tichete, din totalul de 17.000.

In dimineata zilei de marti, sistemul informatic al Administratiei Fondului pentru Mediu avea inregistrat un numar de 1462 de rezervari, dintre care 1421 au fost validate, restul fiind in curs de verificare sau chiar invalidate, din cauza neintrunirii tuturor conditiilor.

Calculul ne arata ca, in acest moment, mai sunt disponibile 15.538 de tichete parte implicata in Programul de stimulare a parcului auto national.

„Imi doresc un program corect și transparent. Atat noi autoritațile, cat și beneficiarii, trebuie sa putem sti la orice ora care este numarul tichetelor disponibile. Tocmai de aceea am decis, impreuna cu colegii de la AFM, ca aceste informații sa fie la dispoziția tuturor, in timp real, pe site-ul AFM”, a declarat ministrul Mediului, Attila Korodi.

MMSC mai precizeaza ca, pentru o mai buna informare a persoanelor care doresc sa se inscrie in program, Administratia Fondului pentru Mediu a publicat pe site-ul institutiei situatia tichetelor disponibile care va fi actualizata zilnic, pana la epuizarea stocului alocat. Situația tichetelor poate fi vizualizata pe http://www.afm.ro/index.php.

Persoanele fizice interesate sa achizitioneze un autovehicul nou prin programul Rabla 2014 se pot inscrie, din 8 aprilie, la dealerii auto si, ulterior, sa-si caseze masinile mai vechi de opt ani la oricare dintre centrele REMAT autorizate de catre Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.

Anul acesta, cei care vor dori sa isi caseze masina mai veche de opt ani pentru a beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achizitia unui autoturism nou se vor prezenta direct la dealerul auto validat de la care doresc sa cumpere si se vor inscrie, urmand ca apoi sa mearga la un colector autorizat in program pentru casare, la Politie pentru radierea autovehiculului si sa revina la dealer pentru a incheia contractul de vanzare-cumparare.

Cei care vor sa isi caseze vechea masina, dar nu si sa cumpere o masina noua, pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altcuiva, cu care trebuie sa mearga la dealer. Atunci cand va fi eliberat tichetul electronic, acesta va fi pe numele celui care cumpara autoturismul.
Astfel, nemaiexistand fizic tichete, ele nu vor mai putea fi obtinute si vandute de cei care au de casat o masina, dar nu vor sa cumpere o masina noua. in schimb, cei aflati in aceasta situatie trebuie sa se inteleaga din start cu cineva care vrea sa cumpere o masina noua, caruia sa ii cedeze reducerea de 6.500 de lei.

Anul trecut, in cadrul programului Rabla au fost alocate 23.000 de tichete, dintre care 20.000 pentru persoane fizice si 3.000 pentru firme si institutii publice. Au fost distribuite 20.922 de tichete astfel: 19.211 catre persoanele fizice si 1.711 de tichete catre institutii si firme.

Stiri pe aceeasi tema

Remus Truica se va afla in arest la domiciliu pentru 30 de zile

Cristiana Petrariu Bota

Crima in Bucuresti, pe Calea Victoriei. Criminalul Tiberiu este un lautar care canta in restaurantele din Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

Amenzi mai mari pentru apelurile false la 112. Totodata, cartelele preplatite nu se vor mai putea vinde decat cu buletinul de la 1 ianuarie 2020

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult