-2.4 C
România
19 ianuarie 2022
RADET Constanta, comunicari privind debransarea de la caldura si noile reguli pentru centralele termice de apartament
Comunicate

RADET Constanta, comunicari privind debransarea de la caldura si noile reguli pentru centralele termice de apartament

RADET Constanta anunta consumatorii de energie termica in sistem centralizat ca data limita pentru depunerea completarilor la cererile de debransare este 07.10.2015. Tot in aceasta perioada, pe langa redimensionarea grupurilor de masura se vor realiza fizic si deconectarile/debransarile ce au primit aviz favorabil din partea RADET Constanta.

De precizat ca in conformitate cu prevederile Legii 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termica, deconectarile/debransarile de la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica nu se pot realiza in timpul sezonului de incalzire ( art. 30 alin.4 ).

Reguli noi pentru constantenii cu centrale termice de apartament

Pentru o mai bună informare a cetăţenilor din Municipiul Constanţa RADET aduce la cunoştiinţă familiilor care au centrală termică de apartament , că din toamnă intră în vigoare noi reglementări:

Cand se da caldura in Bucuresti. RADET vs pretul gigacaloriei pentru bucuresteni in iarna 2016

1. Dacă centrala are zece ani aveti obligatia de a achizitiona una noua ;
2. Introducerea taxei pe coş ;

Directiva, care intră în vigoare în data de 26 septembrie 2015, obligă doar vânzarea centralelor termice cu condensare. În fiecare an, în România, se vând 150.000 de astfel de centrale. Acestea costa intre 4.500 de lei şi 7.000 de lei, în funcţie de dimensiunea locuinţei.

Ionuţ Nejloveanu, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare şi Calcul al Utilităţilor (ANPSC), a declarat la România TV că în nicio ţară europeană nu se permite montarea centralei în apartament pentru că ele, în primul rând, poluează. Tot el a spus că oamenii sunt obligaţi ca din 10 în 10 ani să schimbe centrala de apartament.

„Poluatorul plăteşte. Oamenii care şi-au montat centrală nu au fost sfătuiţi de legislaţia ce va urma. Despre această directivă se ştie de mult timp. De asemenea, se ştie şi că se va introduce taxa pe coş, că oamenii vor fi obligaţi să-şi monteze coşuri de inox care să polueze sus şi nu în bucătăria celui de deasupra. Costurile de întreţinere ale centralelor de apartament vor fi mari. Dacă facem un calcul simplu, o centrală de apartament, cu calorifere cu tot, costă în jur de 10.000 de lei. Haideţi să vedem dacă în 10 ani, pentru că din 10 în 10 ani legea spune ca centrala trebuie schimbată, ea se amortizează”, a spus Nejloveanu.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist care se adreseaza tuturor celor care respecta valorile. 

Stiri pe aceeasi tema

CFR Calatori vrea sa modernizeze 30 vagoane in 2016

Cristiana Petrariu Bota

Burse pentru invatarea unei meserii prin Fundatia Principesa Margareta

Cristiana Petrariu Bota

Ziua Europei, marcata la Constanta printr-o serie de evenimente artistice si sportive

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult