-0.7 C
România
29 noiembrie 2020
Debransarea de la caldura devine imposibila. Ce prevede noua lege a energiei termice
Social

RADET incepe sa dea caldura in Bucuresti. Probele la agentul termic vor dura inclusiv in weekend

RADET incepe furnizarea caldurii in Bucuresti, probele la agentul termic urmand a dura mai multe zile, inclusiv la sfarsit de saptamana, Regia precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca probele se vor desfasura progresiv, astfel incat toti consumatorii din Bucuresti sa aiba caldura in momentul in care temperatura de afara va scadea. 

RADET a demarat marţi, de la ora 22.00, probele pentru sezonul de încălzire 2017-2018, pentru toţi consumatorii din mediul urban din Capitală. În instituţiile sociale, spitale şi şcoli, probele la cald sunt deja în curs de desfăşurare. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut, la începutul lunii octombrie a anului trecut, modificarea legii care permite furnizarea agentului termic după trei zile de temperaturi sub 10 grade Celsius.

„Această acţiune se va derula într-un mod progresiv, ţinând seama de dimensiunile sistemului de termoficare şi a numărului de consumatori, şi se va desfăşura inclusiv în zilele de weekend, astfel încât pe măsură ce temperatura exterioară va scădea toţi consumatorii să beneficieze de agent termic pentru încălzire în condiţii normale”, informeaza RADET.

Regia spune că proprietarii care doresc amânarea amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire, pot solicita acest lucru în scris, prin reprezentanţii săi legali, la registratura RADET, la secţiile de termoficare de sector sau prin e-mail la adresa relatii@radet.ro.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut, la începutul lunii octombrie a anului trecut, modificarea legii care permite furnizarea agentului termic după trei zile de temperaturi sub 10 grade Celsius.

„Pentru că legea spune clar acum că începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban are loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 şi 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, fac un apel pentru modificarea legislaţiei, pentru ca oamenii să nu mai aştepte această perioadă în frig”, a spus atunci Firea.

Stiri pe aceeasi tema

Conducerea TVR a fost demisa. Irina Radu, numita presedinte interimar in locul lui Stelian Tanase

Cristiana Petrariu Bota

Un om de afaceri iordanian din Constanta, declarat indezirabil in Romania pentru recrutare si propaganda ISIS

Cristiana Petrariu Bota

Radu Zamfir, medic in chirurgie generala si cercetator stiintific, este noul director executiv al Agentiei Nationale de Transplant

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult