Debransarea de la caldura devine imposibila. Ce prevede noua lege a energiei termice
Social

RADET, probleme cu caldura si apa calda. RADET Bucuresti anunta iminenta incetare a activitatii

RADET  opreste caldura si apa calda, potrivit unei comunicari facute, vineri dupa-amiaza, chiar de aceasta institutie! RADET Bucuresti anunta ca isi inceteaza activitatea ca urmare a nefurnizarii agentului termic de catre ELCEN din cauza datoriilor. Astfel, Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti, a anuntat, vineri, iminenta sistare a activitatii, care va avea drept prima consecintă directa oprirea furnizarii energiei termice pentru apa calda si caldura consumatorilor racordati la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica din Bucuresti, ca urmare a nefurnizarii agentului termic de catre ELCEN.

UPDATE ora 16.43: Ministrul Economiei a declarat in urma cu putin timp ca ROMGAZ nu va sista furnizarea caldurii in Bucuresti.

UPDATE ora 16.30: Primarul interimar al Capitalei, Stefanel Marin Dan, a anuntat in urma cu putin timp ca bucurestenii vor avea caldura in urmatoarele doua saptamani, dupa ce s-a apelat la un credit. Plata s-a facut in cursul zilei de vineri.

Totodata, edilul interimar al Capitalei a dezvaluit ca Primaria Capitalei a subventionat caldura bucurestenilor cu 10-15% mai putin in fiecare an. Actiunea a fost justificata, considera Stefanel Dan, care a mai spus ca an de an s-a bugetat mai putin aceasta subventie.

„In perioada imediat urmatoare vom accepta un credit de la Trezorerie astfel incat sa avem o stabilitate. E o perioada in care se suprapun anumite informatii”, a spus Stefanel Marin Dan, la Antena 3.

„Plata facuta astazi inseamna o livrare a gazului pentru urmatoarele doua saptamani. S-au strans datorii de-a lungul timpului, care s-au colaborat cu anumite penalitati. Primaria subventiona cu 10-15% mai putin anual. Actiunea a fost justificata, insa an de an s-a bugetat mai putin aceasta subventie. Pentru anul 2015, suma subventionata este de 517 de milioane de lei, in timp ce bugetul solicitat era de 730 de milioane. Problema a fost ca municipalitatea nu a vrut sa-si asume consturile si a subventionat mai putin RADET-ul. Anul acesta Guvernul nu ne-a mai intins mana ca pana acum, stim ca anul trecut guvernul a ajutat, insa anul asta n-am mai primit absolut niciun ban”, a adaugat primarul Capitalei.

Sistarea activitătii este generată de notificarea primită de la SC Electrocentrale Bucureşti SA, prin care ni s-a comunicat faptul că începând de vineri, 6 noiembrie, ora 12.00, SNGN ROMGAZ SA va întrerupe furnizarea gazelor naturale către ELCEN.

update

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Agriculturii a anuntat ca se incepe plata in avans a subventiilor in agricultura

Ioana Badulescu

EXPLOZIE CLUB BUCURESTI: Numar de urgenta disponibil pentru informatii despre mortii si ranitii in explozia din club

Cristiana Petrariu Bota

Copiii vor putea fi remunerati la varsta de 14 ani

Corina Alexandru

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult