Debransarea de la caldura devine imposibila. Ce prevede noua lege a energiei termice
Social

RADET, probleme cu caldura si apa calda. RADET Bucuresti anunta iminenta incetare a activitatii

RADET  opreste caldura si apa calda, potrivit unei comunicari facute, vineri dupa-amiaza, chiar de aceasta institutie! RADET Bucuresti anunta ca isi inceteaza activitatea ca urmare a nefurnizarii agentului termic de catre ELCEN din cauza datoriilor. Astfel, Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti, a anuntat, vineri, iminenta sistare a activitatii, care va avea drept prima consecintă directa oprirea furnizarii energiei termice pentru apa calda si caldura consumatorilor racordati la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica din Bucuresti, ca urmare a nefurnizarii agentului termic de catre ELCEN.

UPDATE ora 16.43: Ministrul Economiei a declarat in urma cu putin timp ca ROMGAZ nu va sista furnizarea caldurii in Bucuresti.

UPDATE ora 16.30: Primarul interimar al Capitalei, Stefanel Marin Dan, a anuntat in urma cu putin timp ca bucurestenii vor avea caldura in urmatoarele doua saptamani, dupa ce s-a apelat la un credit. Plata s-a facut in cursul zilei de vineri.

Totodata, edilul interimar al Capitalei a dezvaluit ca Primaria Capitalei a subventionat caldura bucurestenilor cu 10-15% mai putin in fiecare an. Actiunea a fost justificata, considera Stefanel Dan, care a mai spus ca an de an s-a bugetat mai putin aceasta subventie.

„In perioada imediat urmatoare vom accepta un credit de la Trezorerie astfel incat sa avem o stabilitate. E o perioada in care se suprapun anumite informatii”, a spus Stefanel Marin Dan, la Antena 3.

„Plata facuta astazi inseamna o livrare a gazului pentru urmatoarele doua saptamani. S-au strans datorii de-a lungul timpului, care s-au colaborat cu anumite penalitati. Primaria subventiona cu 10-15% mai putin anual. Actiunea a fost justificata, insa an de an s-a bugetat mai putin aceasta subventie. Pentru anul 2015, suma subventionata este de 517 de milioane de lei, in timp ce bugetul solicitat era de 730 de milioane. Problema a fost ca municipalitatea nu a vrut sa-si asume consturile si a subventionat mai putin RADET-ul. Anul acesta Guvernul nu ne-a mai intins mana ca pana acum, stim ca anul trecut guvernul a ajutat, insa anul asta n-am mai primit absolut niciun ban”, a adaugat primarul Capitalei.

Sistarea activitătii este generată de notificarea primită de la SC Electrocentrale Bucureşti SA, prin care ni s-a comunicat faptul că începând de vineri, 6 noiembrie, ora 12.00, SNGN ROMGAZ SA va întrerupe furnizarea gazelor naturale către ELCEN.

update

Stiri pe aceeasi tema

Biografie Tatiana Niculescu Bran – Cine este purtatorul de cuvant al lui Klaus Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

Noul Mers al Trenurilor 2016-2017, in vigoare de astazi. Se introduc in circulatie noi trenuri interne si internationale

Cristiana Petrariu Bota

Studenta Veronica Matcovici din Iasi a murit in accidentul de autocar din Spania (Tarragona)

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult