Radio Europa Libera se aude din nou in Romania, adaptat la mijloacele de comunicare moderne, cu alte studiouri si alte voci
Life

Radio Europa Libera se aude din nou in Romania, adaptat la mijloacele de comunicare moderne, cu alte studiouri si alte voci

Aici Radio Europa Libera! Se aude, incepand de astazi, din nou in Romania! La 10 ani de la sfarsitul transmisiilor, la 15 ani de la inchiderea biroului din Bucuresti, la 23 de ani de la mutarea sediului central de la München la Praga, Europa Libera revine. De luni!

Europa Libera Romania revine adaptata la mijloacele de comunicare moderne, cu alte studiouri si alte voci. Insa, temele, sunt neschimbate: democratie, stat de drept, libera circulatie a oamenilor si ideilor, respectarea drepturilor omului. Din gasca veche ii reauzim pe Sabina Fati, Ileana Giurchescu. Sorin Serb, Victor Eskenasy, Dan Alexe.

Radio Europa Libera a fost creat la inceputul anilor 50, in perioada administratiei Eisenhower, ca semn al ofensivei politicii americane in lupta anti-comunista. Creatorii celor doua posturi au dorit de la inceput ca la microfoanele lor sa aiba liber acces preponderent oameni veniti direct din tarile Estului cazute in sfera de influenta a Moscovei si a comunismului. Fara a fi rupte total de marile teme ale politicii externe americane, Radio Europa Libera nu a fost niciodata un radio guvernamental, pastrandu-si independenta editoriala prin ceea ce angajatii cunosteau sub numele de Carta Radioului.

Mesajul integral al presedintelui Iohannis la redeschiderea Radio Europa Libera Romania

Presedintele Klaus Iohannis a salutat revenirea postului Europa Libera in Romania si a precizat ca existenta presei independente este vitala pentru sanatatea societatii noastre.

„Nu poate fi imaginata o Romanie libera intr-o Europa libera fara cel mai de pret aparator al democratiei – presa libera. Exista jurnalisti care merita sa fie sustinuti si al caror efort de a-si pastra verticalitatea avem datoria de a-l recunoaste. Ii incurajez pe toti sa continue si sa nu renunte la standardele lor etice. Campaniile de denigrare si atacurile personale la adresa unor jurnalisti confirma ca pe unii politicieni ii deranjeaza libertatea de exprimare si adevarul spus oamenilor.

Sper ca relansarea Radio Europa Libera, in primul an al noului secol de existenta a Romaniei si la 30 de ani de la inlaturarea dictaturii in 1989, sa marcheze reafirmarea valorilor care fac profesia de jurnalist una esentiala intr-o democratie”, a spus Klaus Iohannis.

Amintim ca postul de radio Europa Libera isi reia transmisia in limba romana, cu emisiuni dedicate actualitatii romanesti, incepand de luni. Iar Radio Europa Libera inseamna oameni. Oameni care au ceva de spus!

Stiri pe aceeasi tema

LARISA MIHAES din Roman, cea mai frumoasa concurenta de la VOCEA ROMANIEI. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Adi Mutu si Sandra Bachici s-au casatorit in Cuba. FOTO. Urmeaza nunta in vara

Cristiana Petrariu Bota

Premiul Nobel 2017 pentru Medicina a fost castigat de Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash si Michael W. Young

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult