Radio Europa Libera, unul dintre cele mai importante radiouri din Romania dinainte de '89, revine pe piata
Lifestyle

Radio Europa Libera, unul dintre cele mai importante radiouri din Romania dinainte de ’89, revine pe piata

Radio Europa Libera vrea sa lanseze noi servicii de stiri în România si Bulgaria, în decembrie 2018, într-o încercare de a consolida peisajul media din cele doua tari, potrivit unui comunicat transmis presei. În ambele cazuri, aceasta lansare va marca revenirea RFE/RL. În Bulgaria, postul de radio a emis pâna în 2004, iar în România, pâna în 2008. 

„Speram ca acoperirea noastra, realizata de jurnalisti locali, sa ajute la cresterea unei prese libere, sa promoveze valorile si institutiile democratice si sa stârneasca discutii în ambele tari privind locul lor în NATO, UE si alte organizatii internationale. Suntem nerabdatori sa încheiem parteneriate cu presa locala independenta si societatea civila”, a transmis Thomas Kent, presedinte al RFE/RL.

Oficiali, reprezentanti ai societatii civile si jurnalisti din ambele tari si-au exprimat îngrijorarea ca dezinformarea, coruptia si divizarea sociala submineaza sistemele politice.

Începând cu decembrie 2018, RFE/RL va oferi analize si materiale multi-media în Bulgaria si România si va face parteneriate cu presa locala pentru a da amploare proiectelor existente care promoveaza responsabilitatea publica si demasca stirile false.

RFE/RL are deja birouri, în Balcani, în Bosnia si Hertegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru si Serbia. În plus, detine un serviciu de limba româna în Republica Moldova.

Reteaua RFE/RL ofera informatii pentru 26 de milioane de oameni, în 25 de limbi si 20 de tari, unde libertatea presei este restrictionata sau unde presa nu este dezvoltata complet. RFE/RL este o companie media independenta editorial, finantata printr-un grant oferit de Congresul American prin Broadcasting Board of Governors.

Articole asemănătoare

Cornel Patrichi, bolnav in stare critica. Sotia coregrafului a chemat preotul

Lucy Ionesco

Recomandari pentru masa de Paste. Conf. univ. dr. Maria Nitescu: Sarbatorile trebuie sa fie prilej de bucurie, nu de imbolnavire!

Lucy Ionesco

Lucian Anghel, CEO EnergyPal – Despre antreprenoriatul feminin in Romania si Uniunea Europeana

Ioana Badulescu