14.2 C
România
19 octombrie 2021
Radio Romania
Life

Radio Romania a primit medalia omagiala Muzeul Satului 80

Radio România a primit diploma şi medalia omagială Muzeul Satului 80. În cadrul unei ceremonii prilejuite de aniversarea a 80 de ani de existenţă a Muzeului Naţional al Satului Dimitrie Gusti, Preşedintele Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, a primit Diploma şi Medalia aniversară pentru sprijinul acordat permanent Muzeului Satului.

Preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune a subliniat dimensiunea importantă a relaţiilor dintre cele două instituţii-pilon ale culturii naţionale:

Radio România, după cum ştiţi, este cea mai puternică şi stabilă companie de media din România. Conducem în audienţă, suntem o instituţie stabilă financiar, pe profiţ organizăm şi lansăm proiecte culturale şi educative de o anvergură extrem de importantă. Ne alegem partenerii cu multă grijă şi faptul că avem acest parteneriat cu Muzeul Satului, pentru noi, reprezintă o chestiune onorantă. Promovăm şi respectăm această instituţie extraordinară care se cheamă Muzeul Satului, vă admirăm pentru ceea ce faceţi şi de aceea suntem mereu alături de dumneavoastră. Vă mulţumesc pentru distincţia acordată astăzi şi vă felicit pentru toată activitatea dumneavoastră!”

În cadrul aceleiaşi ceremonii au mai fost acordate distincţii Preşedintelui României, Primului Ministru, Casei Regale a României, ÎPS Patriarhului Daniel, Băncii Naţionale a României, Academiei Române precum şi altor prestigioase instituţii şi persoane publice.

Deschiderea oficială a Muzeului Satului a avut loc la 10 mai 1936, în prezenţa regelui Carol al II-lea, iar pentru public o săptămână mai târziu, la 17 mai 1936.

Sursa: romania-actualitati.ro

Stiri pe aceeasi tema

Consiliul de Administratie al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2020

Ioana Badulescu

Trotuarul Senzorial, un concept unic pentru Romania, a fost realizat la Constanta

Ioana Badulescu

Groove ON lanseaza campania de strangere de fonduri pentru Muzeul Viu de la Tecsesti

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult