Radio Vacanta emite pe Litoral si in Delta Dunarii, incepand de luni

Bogdan
By Bogdan iulie 4, 2016 12:09

Radio Vacanta emite pe Litoral si in Delta Dunarii, incepand de luni

Postul Radio Vacanta emite, incepand de luni, pe Litoral si in Delta Dunarii. Radio Vacanta poate fi ascultat online pe radiovacanta.ro si on air pe frecventele Radio Constanta – 100,1 FM, in Constanta si Mangalia, 90,8 FM in Eforie, 93 FM la Tulcea si 106, 2 FM la Sulina. 

Radio Vacanta va furniza, printre altele, informatii estivale si va transmite in direct concursuri pe plaja si competitii acvatice, se spune in anunțul oficial. Radio Vacanta implineste in acest sezon estival 49 de ani de existenta.

„Radio Vacanta era toata numai suras. …Stabilisem un principiu: numai maximum un minut si jumatate se vorbeste, dupa care intra muzica…”. Multa muzica, de buna calitate si putina „vorba”, asta a fost, in opinia jurnalistului Leon Sarateanu – unul dintre initiatorii postului Radio Vacanta, „formula” care a asigurat succesul postului de radio estival.

Intr-o perioada in care radioul romanesc – transformat de regimul comunist intr-un important mijloc propaganda – transmitea foarte multe emisiuni anoste, de proslavire a regimului, Radio Vacanta a reusit sa fie cu adevarat un post popular, pe gustul a milioane de ascultatori romani si straini, turisti pe litoral. Pentru ca, Radio Vacanta emitea in 5 limbi: engleza, franceza, rusa, germana si romana.

La Radio Vacanta, jurnalistii aflati in contact direct cu ascultatorii, surprindeau „la cald” reactia acestora. Si astfel, puteau sa inteleaga cand si daca au reusit sa fie pe placul ascultatorului. Adica, asa cum ii placea lui Leon Sarateanu sa spuna, citat de Radio Romania Cultural, invocand minunatele versuri ale poetului Tudor Arghezi, sa stie daca au reusit sa-i „cada pe suflet” ascultatorului sau sa-l atinga doar „pe palarie”.

Poti citi si: Atentie, reguli noi pe litoral! Vei fi amendat daca intri pe plaja cu cainele sau cu masina

Programul Litoralul pentru Toti ar putea fi scos. ANAT: A ajuns la saturatie

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.