Radu Banciu
AlegeriPolitica

Radu Banciu: Iohannis a castigat si pentru ca s-a votat contra PSD. Dancila va disparea de pe esicherul politic dupa al doilea tur

Viorica Dancila l-a invins pe Dan Barna in primul tur al alegerilor prezidentiale si va juca finala impotriva lui Klaus Iohannis pentru un mandat de cinci ani la Palatul Cotroceni. In ciuda acestui rezultat, situatia PSD nu este deloc buna.

Jurnalistul Radu Banciu a facut o radiografie dura a candidatilor la prezidentiale. In opinia sa, Iohannis a castigat si datorita faptului ca s-a votat contra PSD, iar cu privire la Viorica Dancila, jurnalistul considera ca aceasta va disparea de pe esicherul politic dupa al doilea tur al alegerilor.

„Pentru Iohannis nu e un rezultat iesit din comun. E un rezultat lejer, dar nu un avans fenomenal. Atata timp cat Dancila si mai ales marea masa de manevra a PSD sunt inca in viata, el trebuie sa sufle si in iaurt.

Iohannis a lipsit de la aceste alegeri, le-a tratat cu aroganta, cu superficialitate, a lasat impresia inca de cand a ajuns la Cotroceni ca e un suficient putin implinit, fara carisma politica si cu un discurs minimalist. A castigat si pentru ca s-a votat in mare masura contra PSD.

Dancila va disparea de pe esicherul politic dupa al doilea tur. Va pleca, nu stiu daca neaparat cu coada intre picioare. E prima femeie din istoria Romaniei care ajunge in turul doi cu un scor care reprezinta sumumul absolut al PSD. PSD nu putea sa tanjeasca nici in visele sale cele mai inflacarate la mai mult de 23%. Tuturor le-a fost frica de aceasta catastrofa anuntata de anii Dragnea, anume neintrarea in turul al doilea.

Ar fi fost prima data cand acest partid sfidator si jecmanitor, hotii Romaniei de 30 de ani, ar fi fost pus cu botul pe labe intr-o asemenea maniera. Nu s-a ajuns aici, ca exista masa de manevra, aceasta moara care isi face datoria. Putea si Bula, mama lui Bula sa candideze din partea PSD si probabil ca acestia ar fi ajuns in turul al doilea.

Oricum, partidul va intra in anul destramarii sale, cred eu. Nu mai are mult, asta e cantecul de lebada”, a afirmat jurnalistul in cadrul emisiunii Lumea lui Banciu de pe B1TV.

Articole asemănătoare

Un Congres al PSD ar putea avea loc in aceasta toamna, in perspectiva alegerilor locale si parlamentare

Lucy Ionesco

Sondaj IMAS: Cum ar vota romanii daca astazi s-ar organiza alegeri parlamentare

Lucy Ionesco

Dragnea si-a delegat atributiile de presedinte al Camerei Deputatilor, in plina sesiune extraordinara

Ioana Badulescu