2.6 C
România
26 februarie 2021
Radu Beligan a murit la varsta de 97 de ani
Filme

Radu Beligan a murit la Spitalul Elias din Bucuresti

Actorul Radu Beligan a murit, miercuri, la varsta de 97 de ani. Radu Beligan a murit la Spitalul Elias din Bucuresti in jurul orei 13.00, au anuntat medicii pentru Mediafax. Radu Beligan era cel mai longeviv actor aflat inca in activitate pe scena de teatru.

Radu Beligan a murit in urma unui stop cardiorespirator. Actorul s-a nascut pe 14 decembrie 1918, in localitatea Galbeni, Filipesti, Bacau. A fost ales membru de onoare al Academiei Romane in 2004. In data de 27 martie 2011 a primit o stea pe Walk of Fame Bucuresti.

Pe 15 decembrie 2013 a fost inclus în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru.

Radu Beligan a avut o bogata activitate in teatru, film, televiziune si radio. A fost director al Teatrului de Comedie din Bucuresti, intre anii 1961 si 1969, si director al Teatrului National Bucuresti, intre 1969 si 1990.

Totodata, a fost profesor la Institutul de Teatru si Film, intre 1950 si 1965, si a fost ales membru de onoare al Academiei Romane in 2004, in semn de recunoastere a activitatii sale in domeniul artei.

Radu Beligan a fost decorat, printre altele, cu Ordinul „Serviciul Credincios” in grad de Mare Ofiter, Ordinul Drapelul Iugoslav cu steaua de aur si colan si Ordinul National al Legiunii de Onoare in grad de Ofiter, din partea Frantei.

Este Doctor Honoris Causa al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” din Bucuresti.

Actorul Radu Beligan a primit in 2011 o stea pe Aleea Celebritatilor – Piata Timpului, spatiul bucurestean dedicat marilor valori ale filmului si scenei romanesti.

In februarie 2014, Radu Beligan a fost inclus intr-un top al celor mai puternice o suta de personalitati din lume din domeniul divertismentului, alaturi de actorul roman in clasament regasindu-se numeroase celebritati de toate varstele, de la Hollywood, printre care Robert De Niro, Martin Scorsese, Clint Eastwood, Woody Allen, Judi Dench, Helen Mirren si Angelina Jolie, potrivit site-ului american Business Insider.

Stiri pe aceeasi tema

TRADAREA EPISODUL 71, 10 FEBRUARIE 2015. Soner afla ca Aylin este insarcinata

Delia Ion

Teatrul National din Bucuresti va invita la spectacolul „Doua loturi”

Delia Ion

Doliu la Hollywood. Actorul Richard Anderson a murit in locuinta sa din Beverly Hills

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult