Radu Mazare, in arest la domiciliu. Hotararea poate fi contestata de procurorii DNA

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 22, 2015 11:23

Radu Mazare, in arest la domiciliu. Hotararea poate fi contestata de procurorii DNA

Radu Mazare a fost plasat in arest la domiciliu in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii. Decizia nu este definitiva. Instanta suprema a admis, vineri, cererea facuta de Radu Mazare, in prezent primar suspendat al municipiului Constanta, care a vrut ca masura arestului preventiv sa fie inlocuita cu arestul la domiciliu.

Hotararea de joi a instantei nu este definitiva, motiv pentru care ea poate fi contestata de procurorii anticoruptie. Pana la ramanerea definitiva a sentintei, edilul suspendat va sta in Arestul central al Politiei.

Vezi si: Radu Mazare, arestat pentru 30 de zile. Primarul de la malul marii, ridicat dintr-un restaurant din buricul targului

Radu Mazare a fost arestat in 2 aprilie, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii. Tot atunci a fost emis un mandat de arestare si pentru Strutinsky, insa acesta era deja arestat preventiv intr-un alt dosar. Radu Mazare este acuzat ca, in perioada 2006 – 2009, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat si primit circa doua milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri in Constanta.

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de Mazare, atat direct, cat si prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.