Radu Mazare si Decebal Fagadau, urmariti penal in acelasi dosar pentru abuz in serviciu
Politica

Radu Mazare si Decebal Fagadau, urmariti penal in acelasi dosar pentru abuz in serviciu

Fostul primar al Constantei, Radu Mazare, este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in acelasi dosar cu actualul primar al orasului, Decebal Fagadau. Cei doi sunt urmariti penal pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, fapta savarsita in 2013, la acea vreme Decebal Fagadau ocupand functia de viceprimar.

Intr-un comunicat de presa al DNA se mai precizeaza ca doua foste sefe din Primaria Constanta, precum si fosta arhitect-sef, sunt urmarite penal in acest nou dosar deschis, potrivit procurorilor, cu privire la nerespectarea dispozitiilor legale in privinta ridicarii unui hotel pe plaja din Mamaia, in baza unei autorizatii de construire emise in 2009.

„Prin decizia civila definitiva pronuntata de Curtea de Apel Constanta in anul 2012, autorizatia de construire emisa de Primaria municipiului Constanta a fost desfiintata”, spun procurorii anticoruptie.

„Instanta a retinut ca, la emiterea autorizatiei de construire, nu s-a respectat interdictia de a construi in interiorul zonei de protectie si ca amplasarea imobilului este situata in zona benzii litorale a Marii Negre in cuprinsul careia sunt interzise orice fel de constructii definitive (…) Instanta a mai retinut ca autorizatia de constructie a fost emisa cu nerespectarea dispozitiilor legale referitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere si servitute privind distanta dintre constructii”, se mai arata in comunicatul DNA.

In anul 2013, ca urmare a anularii autorizatiei de constructie, societatea reclamanta a cerut in instanta, printr-o noua actiune, demolarea imobilului de lux precum si obligarea Primariei Constanta la emiterea actului administrativ de desfiintare a lucrarilor ce fusesera executate in baza autorizatiei anulate, arata procurorii.

In replica, Primaria Constanta a cerut respingerea actiunii ca nefondata, sustinand ca autorizatia de construire anulata de instanta a fost modificata printr-o alta autorizatie de construire emisa la data de 24.03.2011, autorizatie neanulata si perfect valabila. De asemenea, in acelasi an, Primaria a venit cu o completare prin care instiinta instanta de judecata ca a intervenit un element nou, respectiv ca a fost emisa, la data de 03.09.2013 o noua autorizatie de construire, pentru imobilul a carui demolare se cere.

Autorizatia de construire din 03.09.2013 a fost semnata de Decebal Fagadau, la data faptei viceprimar, si de alte persoane din dosarul deschis de DNA.

Stiri pe aceeasi tema

Ce spune Moise Guran despre deciziile luate de Guvernul Grindeanu si despre protestele de zilele acestea

Delia Ion

PRO ROMANIA, gruparea infiintata de Victor Ponta si Daniel Constantin, va deveni oficial partid politic

Delia Ion

Boc, despre OUG privind alesii: PSD vrea sa atraga cat mai multi primari in an de campanie electorala

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult