Radu Mazare si Sorin Strutinsky, in arest la domiciliu

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 26, 2015 22:37

Radu Mazare si Sorin Strutinsky, in arest la domiciliu

Radu Mazare si Sorin Strutinsky vor fi plasati in arest la domiciliu, a decis marti Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) care au respins propunerea procurorilor DNA de a prelungi arestarea preventiva in cazul primarului de Constanta. In acelasi caz, judecatorii au decis ca si Sorin Strutinsky sa fie arestat la domiciliu. Decizia de marti a instantei nu este definitiva, motiv pentru care Mazare si Strutinsky au ramas in arest.

Decizia a fost luata in dosarul in care fostul primar al municipiului Constanta este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii.

Tot ICCJ a decis, in 22 mai, sa admita cererea fostului primar al municipiului Constanta de inlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu. Nici aceasta sentinta nu a fost definitiva, contestatia procurorilor urmand sa se judece miercuri.

Radu Mazare a fost arestat in 2 aprilie, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii. Tot atunci a fost emis un mandat de arestare si pentru Strutinsky, insa acesta era deja arestat preventiv intr-un alt dosar.

Radu Mazare este acuzat ca, in perioada 2006 – 2009, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat si primit circa doua milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri in Constanta.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.