Radu Zamfir, medic in chirurgie generala si cercetator stiintific, este noul director executiv al Agentiei Nationale de Transplant
SocialȘtiri locale

Radu Zamfir, medic in chirurgie generala si cercetator stiintific, este noul director executiv al Agentiei Nationale de Transplant

Medicul chirurg Radu Zamfir este noul director executiv al Agentiei Nationale de Transplant  (ANT). Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a decis numirea prin ordin ministerial a lui Radu Zamfir, medic primar chirurgie generala si cercetator stiintific, in functia de director executiv la Agentia Nationala de Transplant (ANT) incepand cu data de 5 martie 2019.

De la aceeasi data, a fost semnat Ordinul de ministru prin care inceteaza detasarea doamnei dr. Anca Muresan de la Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie “Prof.dr. Octavian Fodor” Cluj in functia de director executive la ANT.

Radu Zamfir a supravietuit accidentului aviatic din Muntii Apuseni din 2014, cand un avion in care se aflau 4 medici si o studenta se intorceau dupa ce au participant la un transplant. Atunci, pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion au murit.

Noul director executiv al ANT, dr Radu Zamfir, este doctor in medicina, atestat in chirurgie hepato-bilio-pancreatica si chirurgie oncologica si detine o diploma europeana de transplant pentru prelevare multiorgan. Radu Zamfir este supravietuitor al accidentului aviatic din Muntii Apuseni. 

Radu Zamfir a fost formator in cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe, recum “Educatia medicilor in domeniul translantulu” si “Dezvoltarea competentelor in transplant”.

De-a lungul carierei sale dedicate activitatii de transplant, dr. Radu Zamfir a primit mai multe distinctii, printre care si o Diploma de excelenta pentru contributia deosebita si implicarea in dezvoltarea activitatii de transplant hepatic in Romania.

Printre atributiile directorului executiv al ANT se numara reprezentarea Agentiei in relatiile cu organele statului, precum si cu persoane fizice sau juridice din tara si din strainatate, aprobarea regulamentului de ordine interioara si normele privind disciplina tehnologica si administrative, acreditarea si reacreditarea centrelor de transplant, autorizarea importului si exportului de organe, tesuturi si celule de origine umana destinate transplantarii la om sau supravegherea sistemului de calitate, securitate sanitara si trasabilitate a organelor, tesuturilor si celulelor de origine umana destinate transplantarii.

Articole asemănătoare

Generalul francez Bertrand Cavallier, la Comisia parlamentara care ancheteaza intervenţia jandarmilor din 10 august: As fi evacuat Piata Victoriei de la primele semne de agresivitate ale protestatarilor

Ioana Badulescu

Adelin Petrisor il acuza pe seful TVR ca a scos o stire despre protestele din curtea televiziunii

Lucy Ionesco

Cartele prepay din Romania, folosite in planificarea unor atentate teroriste

Lucy Ionesco