Radu Zlati
Politica

Radu Zlati, despre cotele voluntare: Sunt consternat de pozitia europarlamentarilor romani, care nu au urmat linia adoptata de executivul de la Bucuresti

Deputatul PNL, Radu Zlati, se declara de acord cu decizia presedintelui Klaus Iohannis si a premierului Victor Ponta de a sprijini propunerea cotelor voluntare in ce priveste acceptul imigrantilor pe care Europa se considera nevoita sa ii primeasca.

„Cotele voluntare în privința admiterii refugiaților, soluția optimă pentru România”, sustine deputatul liberal, intr-o declaratie de presa.

Pe de alta parte, Radu Zlati se declara consternat de pozitia europarlamentarilor romani – cu exceptie unor europarlamentari UDMR – care nu au urmat linia adoptata de executivul de la Bucuresti.

Criza migrantilor sapa o noua prapastie intre Europa de Est si Europa de Vest. Statele est-europene, mostenitoarele unui socialism marxist

Va prezentam mai jos declaratia integrala a deputatului Radu Zlati pe tema crizei refugiatilor si a cotei voluntare.

Intervenția recentă a Președintelui Klaus Iohannis pe tema problemei migranților care au asaltat Europa a fost de natură să-i bucure pe toți cei care l-au votat în 2014 – și nu doar pe aceia. Afirmând cu subiect și predicat că România nu este de acord cu ideea cotelor de refugiați impuse și că statul român poate acorda azil unui număr limitat de refugiați, Președintele României a făcut, după opinia mea, ceea ce trebuia să facă: să pună mai presus de orice interesele de acum și de mâine ale statului și poporului pe care îl reprezintă. Este atitudinea unui bărbat de stat, atitudine pe care sper din toată inima că nu și-o va schimba sub diferitele presiuni externe. Consider pozitiv și faptul că cealaltă parte a puterii executive, Guvernul – reprezentat prin șeful acestuia, domnul Victor Ponta – nu a făcut notă discordantă în raport cu afirmațiile Președintelui.

Este momentul ca și puterea legislativă, Parlamentul, să confirme și să întărească, printr-o luare de poziție publică, fermă și clară, pozițiile Executivului. În acest sens, o declarație votată intr-o ședință a Camerelor reunite, ar fi binevenită.

Cota de refugiati pentru Romania ajunge la un total de 6.351 de imigranti

Totodată nu pot să nu fiu consternat de poziția europarlamentarilor români care, cu excepția a doi reprezentanți ai UDMR, nu au urmat linia adoptată de către executivul de la București.

Deplin conștient de faptul că, odată aleși, europarlamentarii români încetează de a-i reprezenta în mod strict pe cetățenii României, devenind purtătorii de interese ai tuturor cetățenilor Europei, mă întreb totodată dacă nu cumva europarlamentarii noștri, adoptând rezoluția privitoare la cotele impuse de către Comisia Europeană, au uitat că au ajuns în forul european fiind votați de către cei care trăiesc la gurile Dunăriii, iar nu ale Rinului; sau că, autorizat prin Constituție de a reprezenta voința cetățenilor români, inclusiv a celor care i-au trimis pe onorații europarlamentari la Strasbourg, este Klaus Iohannis, iar nu doamna Merkel sau domnul Junker.

Acestea fiind zise, îi felicit pe domnii Klaus Iohannis și Victor Ponta pentru sprijinirea ideii cotelor voluntare în ce privește acceptul imigranților pe care Europa se consideră nevoită să îi primească (dintre care doar o parte pot fi considerați refugiați!) și le doresc statornicie și tărie.

Nu sunt singuri, romanii sunt alături de ei.

Radu Zlati,

Deputat PNL

Articole asemănătoare

Premierul confirma inlocuirea prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu este un posibil inlocuitor

Ioana Badulescu

Alegeri in TNL pe 22 octombrie. Mara Mares, cel mai tanar parlamentar din actuala legislatura, si-a depus motiunea pentru presedintia TNL

Ioana Badulescu

Un deputat al PNL a ajuns de urgenta la spital

Lucy Ionesco