Radu Zlati
Comunicate

Radu Zlati, despre declaratia ministrului Anca Dragu: Dacian Ciolos trebuie sa ia atitudine

Declaratia de presa a deputatului PNL, Radu Zlati, privind afirmatia ministrului de Finante, Anca Dragu, potrivit careia in statele membre BRICS, precum Brazilia, India sau China, oamenii muncesc si pentru doi lei.

„Despre Guvernul de doi. Bani.

Am așteptat timp de trei zile (prea multe, admit, dar am manifestat răbdare și compasiune față de un Guvern pe care încă îl sprijin, considerându-mă în parteneriat cu acesta, deși reciproca nu pare a fi valabilă) ca doamna Ministru Anca Dragu să își manifeste, într-un fel sau altul, regretul față de gafa de comunicare comisă atunci când, practic, i-a trimis pe cetățenii români pe alte coordonate geografice și social-economice, pentru a munci pe doi lei.

ALDE: Declaratiile ministrului Dragu sunt antinationale si lipsite de solidaritate fata de cei peste 420.000 de salariati din Romania

Salariul minim nu creste la 1.200 lei. Declaratie incredibila facuta de ministrul Finantelor

Nu așteptam explicații, căci pe nimeni nu mai interesează de fapt ce a vrut să spună doamna ministru, ci doar ce a spus. Iar ceea ce a spus este jignitor pentru toți aceia dintre noi care știm că, în privința salariilor, oricum suntem în coada statelor membre ale UE. Că doamna ministru ne-ar dori, ca stat și popor, membri ai unor alte realități, este problema dânsei; dar în calitate de membru al guvernului acestei țări, iar nu a alteia, ar fi trebuit să tacă. Iar dacă, netăcând, a spus o prostie, ar trebui să facă amendă onorabilă.

Cum doamna Ministru a preferat să ignore propria greșeală, nu rămâne decât ca șeful domniei sale, premierul Dacian Cioloș, să ia atitudine. Îl sprijin în această direcție, oferindu-i câteva argumente. 

1. Pentru erori de comunicare similare, comise în cadrul unor conferințe de presă sau interviuri, membri ai unor guverne politice, la rândul lor oameni politici, au părăsit guvernele din care făceau parte – prin demisie sau demitere. Asta înseamnă responsabilitate. Fie ea și politică, responsabilitatea este un semn de respect față de cei cărora, pentru o anumită perioadă de timp, unui Ministru i s-a acordat onoarea să le gestioneze interesele.

2. Un guvern de felul aceluia condus de către domnul Cioloș, guvern care nu reiese din voința populară manifestată la urne, nu are altă legitimitate decât aceea a Parlamentului care l-a mandatat să aplice un Program de Guvernare. Chiar și așa, membrii Guvernului sunt ținuți să respecte cetățenii, căci mandatul primit din partea Parlamentului i-a transformat pe membrii Guvernului în primii servitori ai poporului, iar nu în niște arendași aroganți.

3. Deocamdată, la numai o lună de la intrarea în funcțiune, Guvernul are câteva mari probleme de imagine: un ministru cu o lucrare de doctorat plagiată, o doamnă ministru fragilă în comunicarea publică și un serviciu ISU nereformat. Este timpul ca premierul să înceapă a face curat în casa domniei sale. Căci, la sfârșitul zilei, pentru calitatea actului de guvernare există o răspundere, iar aceasta revine, întotdeauna, premierului.

4. Cum orice „tehnocrat” expert în IT poate adeveri, funcționalitatea unui sistem este determinată de calitatea celei mai slabe componente a sistemului. Cele trei slăbiciuni menționate mai sus (mai sunt și altele, fără îndoială) trebuie remediate. Altfel, riscăm ca, având miniștri de doi lei, să avem, in cele din urmă, și un guvern de doi. Bani.

Radu Zlati, Deputat PNL”.

Stiri pe aceeasi tema

Angela Merkel: Navalnii a fost otravit cu noviciok. Rusia va trebui sa raspunda unor intrebari dificile

Cristiana Petrariu Bota

Gabriel Oprea a participat la reuniunea de tineret a UNPR de la Poiana Brasov – Comunicat de presa

Cristiana Petrariu Bota

Consilierul MPU Viorica Robina te invita pe 3 noiembrie la prima intalnire a romancelor de succes din Germania

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult