Radu Zlati: Hai sa inchidem ANAF, nu vom pierde nimic
Politica

Radu Zlati, despre numirea lui Ilie Sarbu la Curtea de Conturi: PNL va sesiza Curtea Constitutionala

Liberalii reactioneaza in urma numirii lui Ilie Sarbu in functia de consilier la Curtea de Conturi. Deputatul PNL, Radu Zlati, sustine ca in cazul numirii lui Ilie Sarbu la Curtea de Conturi, PSD a aratat, inca o data, cat de mult pretuieste Legea si Justitia, subliniind ca postul respectiv ar fi trebuit vacantat in urma unei decizii date de Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

Radu Zlati precizeaza ca PNL ramane credincios misiunii de a apara statul de drept si cel mai probabil va face o sesizare la Curtea Constitutionala in acest sens.

Va prezentam mai jos declaratia de presa transmisa la redactie de deputatul Radu Zlati.

Ieri Camera Deputaților, mai bine zis coaliția parlamentară majoritară în acest moment, a votat numirea domnului Ilie Sârbu pe un post la Curtea de Conturi, ce ar fi trebuit vacantat ca urmare a unei decizii a Curții Constituționale.

Ilie Sarbu a fost numit la Curtea de Conturi. Fostul senator nu ar indeplini conditiile de numire

Dincolo de legalitatea în sine a acestui act eminamente juridic, domnul Sârbu neavând studii adecvate pentru post, dincolo de faptul că niciunul dintre candidați prezentați Camerei nu avea pregătirea profesională necesară, se ridică o problemă care ține de relaționarea partidului de guvernământ cu Justiția, mai bine zis cu aplicarea legilor și a hotărârilor judecătorești.

În octombrie 2014, Curtea Constituțională a constat neconstituționalitatea numirii domnului Ioan Anton pe un post la Curtea de Conturi. Conform reglementărilor în vigoare, Parlamentul (respectiv Camera Deputaților) trebuia să pună în acord decizia CCR cu propriile decizii, deci să îl revoce pe domnul Anton și să numească o altă persoană pe locul rămas vacant. Camera Deputaților, condusă de către domnul Valeriu Zgonea (PSD), comisia juridică și cea de buget-finanțe ale Camerei, conduse de către domnii Ciucă (ALDE) și Ștefan Viorel (PSD), au încălcat însă legea timp de aproape un an, astfel încât domnul Anton, în loc să fie revocat, și-a continuat activitatea, ieșind liniștit la pensie.

Ilie Sarbu pleaca din PSD si din grupul senatorial

Între timp, din nevoia de a asigura celui mai iubit socru al țării un loc de retragere bine plătit, ca răsplată pentru serviciile aduse patriei și partidului, PSD s-a decis să pună în locul rămas vacant (prin pensionarea domnului Anton, iar nu prin aplicarea la timp a deciziei CCR) pe domnul Ilie Sârbu.

Numirea eu o consider că a fi tot atât de neconstituțională pe cât a fost cea a domnului Anton, domnul Sârbu neîndeplinind nici dânsul cerințele stipulate de lege pentru postul respectiv.

Într-o țară în care PSD guvernează voios, cu legea pre lege calcând, unii ar spune că nu ar trebui să avem pretenții prea mari în ce privește neaplicarea unei decizii a CCR urmată de o altă numire, dubioasă și aceea – chiar dacă este vorba despre una dintre instituțiile esențiale ale statului român, și anume Curtea de Conturi. Partidul Național Liberal însă, credincios misiunii de a apăra statul de drept, denunță aceste practici ale partidului de guvernământ și această numire – și personal sper că o sesizare la Curtea Constituțională va fi operată cât mai curând.

Radu Zlati, Deputat PNL

Stiri pe aceeasi tema

Sentinta in dosarul retrocedarilor facute de Radu Mazare a fost amanata pentru data de 14 iunie

Delia Ion

Basescu: Am avut ore de discutii cu Vladimir Putin. Cea mai groaznica poza a regiunii ar fi militarizarea Marii Negre

Cristiana Petrariu Bota

Moise Guran, jignit in direct de deputatul Eugen Nicolicea. VIDEO. Digi 24 l-a dat afara din studio pe deputat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult