8.8 C
România
30 octombrie 2020
Radu Zlati
Politica

Radu Zlati propune desfiintarea examenelor de Evaluare Nationala si Bacalaureat

Deputatul liberal Radu Zlati propune Ministerului Educatiei o masura radicala: desfiintarea examenelor nationale la sfarsit de an scolar, respectiv scoaterea examenelor de Evaluare Nationala si de Bacalaureat. Radu Zlati isi motiveaza propunerea prin faptul ca actualul sistem de evaluare de la sfarsitul unui ciclu scolar din invatamantul preuniversitar nu evalueaza in mod pertinent cunostintele elevilor absolventi. 

„Avand in vedere ca, in opinia mea, actualul sistem de evaluare la sfarsitul unui ciclu scolar din invatamantul preuniversitar nu evalueaza in mod pertinent cunostintele si mai ales priceperile si deprinderile elevilor absolventi, propun Ministerului Educatiei, Parlamentului Romaniei, societatii civile, cadrelor didactice, parintilor si elevilor o masura radicala dar, consider eu, necesara – si anume desfiintarea examenelor nationale la sfarsit de ciclu scolar (clasa a VIII-a, respectiv clasa a XII-a)”, sustine Radu Zlati.

Potrivit lui Radu Zlati, desfiintarea examenelor de Evaluare Nationala si Bacalaureat va face ca absolventii de clasa a VIII-a sa intre la liceu pe baza mediilor din clasele V-VIII si a unor criterii stabilite de catre Ministerul Educatiei.

„Ca urmare a acestei masuri, absolventii de clasa a VIII-a vor intra in urmatorul ciclu scolar pe baza mediilor din clasele V-VIII si a altor criterii care vor fi stabilite de catre MECS si de catre institutiile scolare care organizeaza examene de admitere in invatamantul liceal sau profesional; iar absolventii de liceu vor urma cursurile invatamantului universitar pe baza criteriilor stabilite de catre Universitati, pe baza autonomiei universitare”, mai arata deputatul liberal.

Radu Zlati mai precizeaza ca examenele nationale de la sfarsit de ciclul scolar ar urma sa fie reintroduse odata cu aprobarea noii Legi a Educatiei Nationale, dar nu mai devreme de anul scolar 2017-2018.

„Examenele nationale la sfarsit de ciclul scolar ar urma sa fie reintroduse odata cu aprobarea noii Legi a Educatiei Nationale, dar nu mai devreme de anul scolar 2017-2018. In perioada imediat urmatoare, toate componentele sociale interesate in bunul mers al scolii romanesti si in special specialistii si practicienii in domeniul evaluarii didactice ar urma sa dezbata problema evaluarii in invatamantul preuniversitar romanesc in cadrul unor discutii publice, deschise reprezentantilor mediului academic, sindicatelor din invatamant, organizatiilor de parinti si elevi, pentru a se putea astfel decide care va fi forma pe care noua LEN o va prelua si propune Parlamentului.

Nu stim unde suntem si deci nu vom sti nici incotro ne indreptam – sau daca facem pasii cei buni in sensul progresului invatamantului romanesc-, daca nu avem sau nu vom avea un sistem de evaluare adecvat. In acest sens, propunerea radicala pe care o lansez poate fi considerata un prim pas”, mai precizeaza Radu Zlati.

Stiri pe aceeasi tema

Darius Valcov a plagiat un sfert din teza de doctorat in finante fara sa indice vreo sursa, sustine ASE

Cristiana Petrariu Bota

Dragnea lauda Guvernul Dancila la Congresul PES de la Madrid: Gratie Guvernului nostru, salariul minim a crescut in doi ani cu peste 50 la suta

Cristiana Petrariu Bota

Codrin Scutaru, vicepresedinte ALDE: Grecia trebuie sa ramana in Europa. No Grexit

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult