Radu Zlati
Politica

Radu Zlati propune desfiintarea examenelor de Evaluare Nationala si Bacalaureat

Deputatul liberal Radu Zlati propune Ministerului Educatiei o masura radicala: desfiintarea examenelor nationale la sfarsit de an scolar, respectiv scoaterea examenelor de Evaluare Nationala si de Bacalaureat. Radu Zlati isi motiveaza propunerea prin faptul ca actualul sistem de evaluare de la sfarsitul unui ciclu scolar din invatamantul preuniversitar nu evalueaza in mod pertinent cunostintele elevilor absolventi. 

„Avand in vedere ca, in opinia mea, actualul sistem de evaluare la sfarsitul unui ciclu scolar din invatamantul preuniversitar nu evalueaza in mod pertinent cunostintele si mai ales priceperile si deprinderile elevilor absolventi, propun Ministerului Educatiei, Parlamentului Romaniei, societatii civile, cadrelor didactice, parintilor si elevilor o masura radicala dar, consider eu, necesara – si anume desfiintarea examenelor nationale la sfarsit de ciclu scolar (clasa a VIII-a, respectiv clasa a XII-a)”, sustine Radu Zlati.

Potrivit lui Radu Zlati, desfiintarea examenelor de Evaluare Nationala si Bacalaureat va face ca absolventii de clasa a VIII-a sa intre la liceu pe baza mediilor din clasele V-VIII si a unor criterii stabilite de catre Ministerul Educatiei.

„Ca urmare a acestei masuri, absolventii de clasa a VIII-a vor intra in urmatorul ciclu scolar pe baza mediilor din clasele V-VIII si a altor criterii care vor fi stabilite de catre MECS si de catre institutiile scolare care organizeaza examene de admitere in invatamantul liceal sau profesional; iar absolventii de liceu vor urma cursurile invatamantului universitar pe baza criteriilor stabilite de catre Universitati, pe baza autonomiei universitare”, mai arata deputatul liberal.

Radu Zlati mai precizeaza ca examenele nationale de la sfarsit de ciclul scolar ar urma sa fie reintroduse odata cu aprobarea noii Legi a Educatiei Nationale, dar nu mai devreme de anul scolar 2017-2018.

„Examenele nationale la sfarsit de ciclul scolar ar urma sa fie reintroduse odata cu aprobarea noii Legi a Educatiei Nationale, dar nu mai devreme de anul scolar 2017-2018. In perioada imediat urmatoare, toate componentele sociale interesate in bunul mers al scolii romanesti si in special specialistii si practicienii in domeniul evaluarii didactice ar urma sa dezbata problema evaluarii in invatamantul preuniversitar romanesc in cadrul unor discutii publice, deschise reprezentantilor mediului academic, sindicatelor din invatamant, organizatiilor de parinti si elevi, pentru a se putea astfel decide care va fi forma pe care noua LEN o va prelua si propune Parlamentului.

Nu stim unde suntem si deci nu vom sti nici incotro ne indreptam – sau daca facem pasii cei buni in sensul progresului invatamantului romanesc-, daca nu avem sau nu vom avea un sistem de evaluare adecvat. In acest sens, propunerea radicala pe care o lansez poate fi considerata un prim pas”, mai precizeaza Radu Zlati.

Stiri pe aceeasi tema

Forumul National al Studentilor la Stiinte Politice se desfasoara pana pe 26 noiembrie la Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

Iohannis intervine in scandalul privind pesta porcina africana si trage un semnal de alarma privind modul defectuos in care PSD gestioneaza aceasta criza: Sunt consecinte extrem de grave pentru economia Romaniei

Ioana Badulescu

Victor Ponta: Romanii din Diaspora nu sunt nici lenesi, nici dezinformati. Si-au dat seama ca sunt folositi ca masa de manevra

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult