Radu Zlati
Politica

Radu Zlati, semnatar al manifestului „Liberali pentru viitorul Romaniei”: PNL nu poate fi credibil daca nu e in stare sa garanteze democratia in propriul partid

COMUNICAT DE PRESA TRANSMIS DE RADU ZLATI – „LIBERALI PENTRU VIITORUL ROMANIEI” – Membrii Partidului National Liberal si semnatari ai manifestului „Liberali pentru viitorul României” sunte un grup de initiativă ce militeaza pentru reconstrucția PNL, având la bază o serie de principiI bine stabilite. Precizăm, de la început, că scopul nostru nu este acela de a susține un candidat, ci de a initia o dezbatere reala, pe baza principiilor liberale care au stat la baza infiintari acestui PNL, consultând fiecare membru al său. 

Avand in vedere protestele de strada recente, cele mai ample dupa revolutie, consideram extrem de important convocarea de urgenta a BPN al PNL, forul de conducere statutar al partidului, pentru a asuma o pozitie oficiala fata de evenimentele din tara. Este momentul oportun sa transmitem un mesaj clar si puternic ca PNL a inteles nevoia de reconstructie a partidului pe baza principiilor pe care noi semnatarii le-am stipulate si in manifestul ”Liberali pentru viitorul Romaniei”.

Reconstructia partidului este singura optiune pe care o are PNL in acest moment daca nu doreste sa impartaseasca soarta PNTCD, partid istoric care nu a inteles nevoia de reconstructive. Este obligatoriu insa ca aceast proces sa se realizeze in mod democratic,  transparent , cu garantarea asigurarii egalitatii de sanse in competitie si aplicarea principiul meritocratiei altfel vom indeparta toti membrii si simpatizantii liberali care inca mai cred in conducerea acestui partid.

Citeste si: Les Echos: Manifestatiile din Romania creioneaza portretul robot al politicianului de maine – un profesionist transparent

Avand in vedere statutul si reglementarile interne a PNL cerem :

1.BPN al PNL sa convoace saptamanal sedintele BPN,incepand cu 13 februarie,  sedinte in cadrul carora  sa se adopte prin vot pozitiile politice ale partidului. PNL trebuie sa demonstreze revenirea la democratia interna si ca isi respecta propriile reglementari si sa inceteze sa incalce sistematic statutul. In spatiul public  am vazut diversi lideri exprimand opinii in numele partidului fara a exista un punct de vedere oficial confirmat in BPN. Acest aspect este total nepermis si consideram ca este inca un factor care duce la scaderea in continuare a increderii in partid .
De asemenea, reiteram cererea noastra ca in sedinta din 13 februarie sa se dizolve  Comisia de Unificare a PNL, comisie care functioneaza in afara statutului partidului si ale carei decizii sunt ilegitime.

2.BPN  al PNL trebuie sa adopte o pozitie oficiala fata de acest fenomen al protestelor de strada din aceasta perioada.
Consideram ca ar trebui sa invatam cu totii in urma protestelor  din ultimele zile din toata tara. Protestele au fost declansate de abuzurile facute de majoritatea care guverneaza in aceasta perioada datorita greselilor uriase facute de catre conducerea PNL care care nu a oferit solutii electoratului de dreapta si care esueaza in a face opozitie in acord cu solicitarile strazii.

PNL trebuie sa asume public necesitatea reconstructiei partidului, si sa asigure societatea ca acest proces va fi facut in mod democratic, transparent, cu implicarea tuturor membrilor de partid si va fi cu adevarat reprezentantul idealurilor si dorintelor electoratului de dreapta din Romania.

3. BPN al PNL trebuie sa gaseasca solutii la pierderea exercitiul democratic in partid in ultimii doi ani si sa creeze cadrul necesar pentru reinstalarea democratiei in propriul partid.
Pentru aceasta este necesara demararea de urgent a dezbaterilor interne in toata tara, cu privire la modificarea statutului privind organizarea alegerilor interne astfel incat acestea sa aiba loc cu participarea directa a tuturor membrilor de partid in cadrul adunarilor generale. Implicarea directa a tuturor membrilor  de partid in alegerea liderilor este foarte importanta, acestia fiind direct implicate in actiunile politice si campaniile electorale. Daca avem incredere in ei atunci trebuie sa avem incredere si in votul lor in alegerile  interne. Prin urmare, luna februarie  trebuie sa fie luna dezbaterilor si consultarilor interne pentru modificarile statutare, iar la aceste dezbateri trebuie sa chemam pe toti alesii locali si membrii PNL .

PNL  nu poate fi credibil ca poate garanta democratia in societate daca nu este in stare sa garanteze democratia in propriul partid. Abia apoi putem vorbi despre calendarul alegerilor !

Stiri pe aceeasi tema

Alianta dintre ALDE si Pro Romania s-a incheiat dupa primul tur al alegerilor prezidentiale

Cristiana Petrariu Bota

Premierul Mihai Tudose, inainte de sedinta CExN al PSD: Oricand imi cere partidul, demisionez

Ioana Badulescu

ALDE cere demisia ministrului Sanatatii pentru declaratii jignitoare la adresa poporului roman

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult