Raed Arafat dezminte ca ambulantele private nu ar fi fost lasate sa intervina la Club Colectiv
Breaking NewsSocial

Raed Arafat atrage atentia ca refuzul spitalelor regionale de a primi pacienti este o problema majora

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, atrage atentia ca una dintre problemele majore cu care se confrunta angajatii DSU este legat de refuzul spitalelor regionale de a primi pacienti. In opinia sa, trebuie gasita urgent o solutie.

„Unul dintre cele mai dificile lucruri cu care ne confruntam este refuzul pacientilor de catre spitale regionale. Este una dintre problemele majore si una dintre problemele care trebuie sa fie rezolvate urgent, pentru ca orice medic de garda, simplu, poate sa spuna: ‘nu primesc un bolnav’, cand el este ultima sansa a bolnavului si pentru acest lucru trebuie gasita solutie. Nu numai la Bucuresti, vedem acest lucru la Cluj, vedem la Targu Mures, vedem acest lucru si in alte centre”, a spus Arafat, la o conferinta desfasurata la Parlament. 

Potrivit lui Raed Arafat, exista un ordin de ministru inca din anul 2006, care prevede ca „lipsa locurilor nu permite refuzul bolnavului daca acolo este sansa lui de a-i fi salvata viata”.

„La accidentul vascular cerebral problema pe care o vad in viitor posibila este primirea bolnavilor de la spitalele mai mici catre spitalele judetene, pentru ca AVC-urile sunt multe, sau chiar transferul bolnavilor de la un centru la altul pe ideea ca nu sunt locuri in Terapie Intensiva sau ca nu avem loc pentru bolnavi si sa ne trezim ca suferim de aceeasi problema”, a sustinut secretarul de stat in MAI.

El a semnalat faptul ca unele dintre aeroporturi se inchid noaptea, iar in unele cazuri ROMATSA refuza sa deschida aeroportul pentru o misiune medicala.

„Exista multe localitati cu aeroport langa ele. Una dintre problemele cu care ne confruntam este ca multe dintre aceste aeroporturi se inchid seara, iar problema majora este ca de multe ori ROMATSA refuza sa vina sa deschida aeroportul pentru o misiune medicala. Nu toti, unele zone. (…) Daca vrem sa folosim acest sistem trebuie sa ajungem sa fim clari ca deschiderea unui aeroport mic pentru urgenta medicala trebuie sa fie obligatorie, nu dupa capul angajatului. Se intampla o data pe saptamana, se intampla o data la doua saptamani, nu poti sa spui: ‘nu pot sa deschid aeroportul, ca sa vina avionul sa ia pacientul’ „, a aratat Raed Arafat.

Articole asemănătoare

Pensiile vor creste in perioada urmatoare. DETALII

Delia Ion

Dan Motreanu, vicepresedintele Camerei Deputatilor, audiat in dosarul lui George Scutaru pentru spalare de bani

Lucy Ionesco

Razboi in Siria. SUA, Marea Britanie si Franta au atacat Siria, Donald Trump a facut anuntul in timp ce atacul era in desfasurare

Ioana Badulescu