Romania interzice activitatile care implica participarea a mai mult de 1.000 de persoane
Breaking News

Raed Arafat: Daca de Pasti oamenii nu respecta regulile de distantare sociala si merg in vizita, riscam ca la Pastele viitor sa facem pomeni

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, ii avertizeaza pe romani sa nu relaxeze masurile de protectie si distantare sociala de Pasti si in perioada de dupa sarbatori, deoarece consecintele pot fi grave si Romania s-ar putea confrunta cu un nou val de imbolnaviri si decese. O simpla vizita de Paste la rudele mai in varsta poate insemna sfarsitul pentru acestea, atrage atentia secretarul de stat.

„Daca de sarbatori oamenii nu respecta regulile de distantare sociala, daca merg in vizita, riscam ca la Pastele viitor sa facem pomeni, nu sarbatori”, a declarat Raed Arafat joi la Digi24.

Raed Arafat insista sa stam acasa de sarbatori si sa nu mergem in vizita, pentru ca acest lucru ar putea duce la o explozie de cazuri peste doua saptamani. Situatia poate fi cu atat mai periculoasa pentru persoanele in varsta.

„Daca nu respectam restrictiile, peste 14 zile vom culege roadele, care vor fi extrem de tragice. (…) Si cateva minute daca dureaza vizita la o ruda mai in varsta, poate insemna sfarsitul pentru acea ruda”, a mai avertizat Arafat.

El spune ca trebuie sa mai suportam actualul regim de distantare sociala trei-patru saptamani.

„Predictiile au fost variate: unele spun ca acum suntem la varf (varful epidemiei – n.r.), altele ca pe 25 aprilie vom ajunge, iar altele spun ca varful va fi in luna mai. Trebuie asteptat pana in luna sa vedem evolutia”, a afirmat Arafat.

De asemenea, el nu exclude o revenire a virusului la toamna.

„Acum poate incepe o scadere a cazurilor, iar la toamna sa creasca din nou. Trebuie sa luam in calcul si aceasta varianta si sa fim pregatiti”, a spus secretarul de stat.

Cel mai important in acest moment al sarbatorilor, insa, cand lumea tinde sa devina ceva mai relaxata, este sa nu renuntam la masurile impuse de autoritati.

„Daca nu respectam regulile acum, de sarbatori, peste 7-14 zile vom avea imbolnaviti si morti”, a subliniat Raed Arafat.

Stiri pe aceeasi tema

Franta prelungeste starea de urgenta cu doua luni, pana la 24 iulie. Guvernul francez: Ridicarea restrictiilor la 23 mai ar fi prematura, riscurile sunt dovedite

Cristiana Petrariu Bota

SALARIZARE. Noua lege a salarizarii va ajunge in Parlament in decembrie. Ministerul Muncii: Angajatii cu salarii mici vor avea salarii majorate cu pana la 70%

Cristiana Petrariu Bota

Romania inregistreaza cel mai mare numar de decese din cauza coronavirusului de la debutul pandemiei. Avem si astazi peste 2.000 de cazuri de infectare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult