Raed Arafat dezminte ca ambulantele private nu ar fi fost lasate sa intervina la Club Colectiv

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 2, 2015 12:10

Raed Arafat dezminte ca ambulantele private nu ar fi fost lasate sa intervina la Club Colectiv

Raed Arafat dezminte la RFI ca ambulantele private nu ar fi fost lasate sa intervina la incendiul de la Club Colectiv. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul de Interne, spune ca ambulantele private din Bucuresti care se aflau in contract cu Serviciul de Ambulanta au inceput sa fie trimise in locul ambulantelor publice la alte urgente anuntate la 112 in noaptea incendiului.

Raed Arafat explica pentru RFI Romania faptul ca ambulantele private care se aflau in contract cu Serviciul de Ambulanta au inceput sa fie trimise in locul ambulantelor care se aflau la fata locului la cazurile care erau pe apelurile la 112.

COLECTIV, VIATA DE DUPA! Fotografiile realizate de Teodora Maftei, vernisate la expozitia „London Unedited”

“Eu cand am ajuns acolo nu am vazut ambulante private care sa nu fie lasate sa intre. Ambulantele private care se aflau in contract cu Serviciul de Ambulanta au inceput sa fie trimise la cazurile care erau inregistrate la 112, pentru ca toate cazurile de urgenta in oras au mers mai departe. La locul incendiului au fost concentrate 57 de ambulante publice si cred ca in orice capitala europeana 57 de ambulante este o cifra foarte mare. S-a reusit evacuarea intr-o ora si un sfert, dar principiul nu este sa iei si sa fugi imediat, ci mai si asisti bolnavii la fata locului.

Adrian Rugina, eroul din Colectiv care a murit pentru ca a salvat. GALERIE FOTO

Deci ambulantele private au fost solicitate in conformitate cu protocolul Serviciului de Ambulanta la alte cazuri. Repet, eu nu am vazut acolo sa fi ajuns vreo ambulanta privata, iar cineva sa-i fi spus sa plece ca nu este nevoie. Tot timpul au fost disponibile ambulante publice libere. Cand am ajuns acolo am avut 6 masini care erau libere si disponibile.”

Andrei Sosa inchide Clubul Expirat din Bucuresti: Vrem demisii, asa ar trebui sa faca niste oameni normali. Eu imi dau demisia

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.