Raluca Pruna: Ministrul Justitiei se joaca de-a procedura, probabil ca vrea sa desemneze seful DNA pe legea noua
Politica

Raluca Pruna: Ministrul Justitiei se joaca de-a procedura, probabil ca vrea sa desemneze seful DNA pe legea noua

Ministrul Justiţiei se joacă de-a procedura, probabil că vrea să desemneze şeful DNA pe legea nouă, declară la RFI fostul ministru tehnocrat de resort Raluca Prună. Procedura de selecţie pentru postul de procuror-şef al DNA va fi reluată, după ce Tudorel Toader nu a făcut nici o propunere dintre cei patru candidaţi. 

Raluca Prună precizează că „cei patru candidaţi au toţi grad de Parchet General, deci au din punct de vedere al gradului profesional cel mai înalt grad pe care-l poţi primi în unităţile de Parchet din România. Decizia ministrului Justiţiei este complet nefundamentată. Existenţa unei fraze în care ni se spune că nici un candidat nu prezintă suficiente elemente fundamentate pe analiza situaţiei actuale nu spune nimic. Eu cred că ministrul trebuie să dea mai multe detalii publicului”.

Fostul ministru tehnocrat al Justiţiei crede că „explicaţia este pur şi simplu una politică (…). Ceea ce s-a întâmplat fără nici un fel de explicaţie şi faptul că ni se aruncă nouă în spaţiul public proiectele manageriale, foarte bine că le putem vedea, dar eu cred că asta joacă împotriva domnului ministru (…), eu bănuiesc că vom vedea cu toţii că decizia aceasta este greu de explicat”.

Raluca Prună atrage atenţia că „decizia aceasta are consecinţe şi pentru viitor, pentru că e de presupus că procurorii într-o procedură viitoare vor avea reţineri să se înscrie, din moment ce vor vedea că patru dintre colegii lor fără nici un fel de explicaţie prea detaliată nu se ridică la înălţimea aşteptărilor domnului ministru”.

Ea îl acuză pe Tudorel Toader că se joacă de-a procedura: „Din punctul meu de vedere, domnul ministru se joacă de-a procedura şi probabil că ce-şi doreşte este să facă o procedură pe legea nouă, acolo unde preşedintele care numeşte nu va mai avea dreptul să respingă propunerea ministrului decât o singură dată şi motivat. Astăzi, preşedintele poate să respingă de câte ori doreşte domnia sa o astfel de propunere. Deci eu cred că totul este motivat politic”.

Stiri pe aceeasi tema

Basescu a ramas fara cetatenia moldoveneasca. Dodon a semnat decretul de retragere asa cum a promis

Delia Ion

Sulfina Barbu la DNA in dosarul finantarii campaniei electorale a PDL din 2012

Cristiana Petrariu Bota

Ion Cristoiu, despre vizita lui Ciolos la „comunistii” din Vietnam: Ce investitii, o pravalie de orez?

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult