Raluca Turcan: O suspendare a presedintelui Iohannis initiata de PSD ar inseamna o lovitura de stat
Politica

Raluca Turcan: O suspendare a presedintelui Iohannis initiata de PSD ar inseamna o lovitura de stat

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a declarat miercuri că o suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis iniţiată de PSD ar însemna o lovitură de stat.

„Ultima găselniţă a lui Liviu Dragnea din comportamentul de tip crimă organizată este cea a ameninţării cu suspendarea preşedintelui. Din nefericire, dacă Liviu Dragnea îşi duce la final acest plan nu face decât să pună pe masă o lovitură de stat, întrucât Constituţia României prevede foarte clar că, dacă preşedintele României ar fi suspendat, atunci trebuie finalizată această procedură prin referendum organizat în 30 de zile. Planul lui Liviu Dragnea de a-l suspenda pe preşedinte, de a pune un preşedinte interimar în acea perioadă de 30 de zile în care să rezolve toate nefăcutele din această ţară şi să ne rupă complet de partenerii noştri internaţionali, ar însemna de fapt o lovitură de stat, o decizie în afara Constituţiei şi în afara deciziilor anterioare şi jurisprudenţei CCR”, a spus Turcan, la Parlament.

Ea a afirmat că nu este surprinsă de gândirea „diabolică” a liderilor PSD privind suspendarea şefului statului pe motiv de înaltă trădare.

„Florin Iordache nu este altceva decât unealta lui Liviu Dragnea, Florin Iordache execută ceea ce Liviu Dragnea dictează. Ca să poţi să-l acuzi pe preşedinte de înaltă trădare înseamnă să controlezi sistemul de justiţie, înseamnă să-ţi duci la final tot planul diabolic pe care PSD l-a început din prima zi a guvernării începând cu Ordonanţa 13. Este clar că la acest plan diabolic ei au lucrat din momentul în care au primit votul atâtor oameni. Aşadar, o gândire diabolică nu mă surprinde, însă reuşita unui plan diabolic ar însemna întâi şi întâi doborârea tuturor instituţiilor statului român, controlul politic asupra tuturor reperelor democratice din statul român şi scoaterea României de pe făgaşul european. Vreau să cred că nu poate să ducă Liviu Dragnea şi, implicit, Florin Iordache acest plan la bun sfârşit”, a arătat deputatul PNL.

Raluca Turcan a făcut un apel la parlamentari să privească momentul moţiunii de cenzură ca „o şansă, ca o obligaţie de interes naţional” pentru România.

„Odată dărâmat acest Guvern care face mult rău, şi Liviu Dragnea va pleca acasă, acolo unde îi este locul, departe de banii publici”, a mai spus liberala.

Stiri pe aceeasi tema

Acte normative aflate pe ordinea de zi a sedintei de Guvern din 8 februarie 2018

Ioana Badulescu

Iohannis ar fi de acord cu alegerile anticipate. Declaratiile liderilor PNL dupa consultari

Cristiana Petrariu Bota

Motivarea CCR in cazul lui Dan Sova

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult