Politica

Raluca Turcan preia conducerea interimara a PNL, Predoiu si-a anuntat candidatura pentru presedintia partidului

Raluca Turcan a fost aleasa presedinte interimar al PNL, in sedinta partidului de marti, in cadrul careia Catalin Predoiu si-a anuntat candidatura pentru presedintia PNL la congresul din februarie. In functia de secretar general interimar al liberalilor a fost ales Marian Petrache, insa dupa mai multe contre.

Raluca Turcan a fost votata in unanimitate ca presedinte interimar al PNL de Biroul Politic National, functie pe care o va detine pana la Conventia Nationala din februarie 2017 cand se vor organiza alegeri interne. Aceasta a fost prima sedinta a Biroului Politic National al PNL dupa alegerile parlamentare si dupa demisia Alinei Gorghiu.

Deputatul Raluca Turcan este liderul organizatiei PNL Sibiu, care a obtinut cel mai bun scor al PNL de la alegerile parlamentare – 39%.

„Am primit propunerea unanima din partea tuturor colegilor de a fi presedinte interimar al PNL in conditiile in care am venit astazi la sedinta cu cel mai bun rezultat obtinut de PNL in toata tara. Aceasta propunere nu a venit in urma unui compromis, a unor negocieri. Nu m-am asteptat si nu mi-am dorit sa se intample lucrul acesta. Dimpotriva, am o organizatie si o echipa frumoasa in PNL Sibiu a precizat Turcan.

La nivel national am primit un mesaj ca oameni care si-ar fi dorit sa voteze pentru PNL impotriva PSD au avut niste semne de intrebare, niste nemultumiri si s-au indepartat de noi. Ori, la aceste mesaje pe care le-a dat societatea noi trebuie sa raspundem si trebuie sa corectam si cred ca are capacitatea de a renaste, de a transmite oamenilor ca poate sa fie cel mai puternic partid de dreapta din Romania”, a declarat Turcan.

In sedinta de marti, Catalin Predoiu a anuntat ca vrea sa isi depuna candidatura pentru presedintia partidului la congresul din februarie 2017, iar anuntul sau a fost primit cu aplauze.

Marian Petrache a fost ales secretarul general interimar al PNL.

Vezi si: Romania, rosie de la Prut pana la Tisa. Alina Gorghiu va ramane in istorie pentru declaratia din seara alegerilor

Ponta: Iohannis trebuie sa nominalizeze cat mai repede premierul, un guvern interimar nu poate propune Legea Bugetului pe 2017

Articole asemănătoare

Basescu, suparat ca Romania va primi imigranti: Nu vor mai pleca si chiar isi vor aduce familiile

Lucy Ionesco

Romania va avea alegeri anticipate. Anuntul facut de premier dupa intalnirea cu presedintele Iohannis

Lucy Ionesco

Victor Ponta, dupa alegerile din Olanda: Relatia Romaniei cu noul Guvern va fi mai dificila decat pana acum

Lucy Ionesco