Nereguli grave dupa #Colectiv. Un raport atribuit Ministerului Sanatatii arata ca autoritatile au refuzat transferul in strainatate, iar infectiile nosocomiale nu au fost trecute in fisele pacientilor
Social

Ranitii din Colectiv, dusi in Austria, Marea Britanie si Ungaria

Doi pacienţi au fost transferaţi la spitale din Viena. Tinerii, însoţiţi de medici şi asistenţi, au fost îmbarcaţi în avioane SMURD care au decolat de pe aeroportul Băneasa cu destinaţia Austria. Totodata, alte două victime ale incendiului din Clubul Colectiv vor fi transferate, duminică, la spitale din străinătate, cu două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, care îi vor duce pe răniţi în Marea Britanie şi Ungaria.

Si alţi răniţi ar putea fi transferaţi săptămîna viitoare în Finlanda, Norvegia şi Marea Britanie, a anuntat premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

Medicii de la Budapesta au anunţat deja că pot prelua cinci răniţi. Mai mulţi doctori francezi şi germani sînt aşteptaţi zilele următoare la Bucureşti pentru a evalua răniţii rămaşi în ţară.

Incendiul de la Colectiv, crima cu premeditare? Profesorul Colceag explica de ce drama Colectiv poate fi un asasinat international

BILANT COLECTIV. Numarul mortilor creste dramatic de la o ora la alta

Două victime ale tragediei de la Colectiv vor fi transferate în Marea Britanie şi Ungaria

Alte două victime ale incendiului din Clubul Colectiv vor fi transferate, duminică, la spitale din străinătate, cu două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, care îi vor duce pe răniţi în Marea Britanie şi Ungaria.

Conform unui comunicat transmis duminică dimineaţă de MApN, citat de Mediafax, două aeronave de tip C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni de evacuare medicală, sunt planificate să execute duminică două noi misiuni umanitare de urgenţă către Marea Britanie (ora aproximativă de decolare 10.00), şi Ungaria (ora aproximativă de decolare 12.00) pentru transferul unor pacienţi răniţi în incendiul de la Clubul Colectiv.

VIDEO. Incendiul din club Station (SUA), asemanari dramatice cu incendiul din Colectiv

Misiunile vor fi executate la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, iar pacienţii vor fi asistaţi pe timpul zborurilor de echipe medicale coordonate de SMURD şi sprijinite de medici şi personal de specialitate din MApN.

Sâmbătă dimineaţă, 16 răniţi în incendiul din clubul Colectiv au fost preluaţi cu două aeronave Spartan ale Ministerului Apărării, care au decolat de la Baza Militară de la Otopeni. Opt dintre pacienţi au fost transferaţi pentru tratament în trei spitale din Olanda, iar ceilalţi opt, la Spitalul Militar din Bruxelles. Doi dintre cei opt pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care au fost transportaţi în Olanda au decedat, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam, a spus secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Stiri pe aceeasi tema

Marian Burcea, seful CNAS, retinut de DNA alaturi de fostul consilier al lui George Maior

Ioana Badulescu

Armata Romana si-a stabilit lista de prioritati pentru inzestrarea cu tehnica de lupta. Ce prevede Cartea Alba a Apararii

Ioana Badulescu

Regele Mihai isi sarbatoreste astazi ziua de nastere. A implinit 94 de ani

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult