SCUMPIRI PRETURI 2018
Economie

Raport BNR: Preturile vor continua sa creasca la finalul acestui an si in 2018

Banca Nationala Romana a dat publicitatii un raport asupra inflatiei prin care suntem atentionati ca, dupa doi ani in care preturile au scazut, vom inregistra scupiri la finalul acestui in si, in special, anul viitor.

Conform raportului oferit de BNR, preturile au scazut in 2016 cu 1,5% insa la finalul lui 2017 vor inregistra o crestere de 1,6%. Acest trend se va pastra si in 2018 cand previziunile Bancii Nationale prevad o crestere de 3,1%. In primul trimestru al acestui an, cele mai mare cresteri de pret s-au inregistrat la legume si fructe.

Guvernatorul Mugur Isarescu a tinut isa sa precizeze ca preturile mai mari la legume si fructe a fost o caracteristica la nivel european, urmare a conditiilor meteo nefavorabile din Spania, unul dintre cei mai mari exportatori europeni de legume si fructe.

Stiri pe aceeasi tema

ANAF va demara inspectii fiscale la Praktiker, Baumax, Leroy Merlin, Rewe si Auchan

Cristiana Petrariu Bota

Declaratia 600 privind venitul asigurat la sistemul public de pensii se depune pana luni de persoanele cu venituri din activitati independente

Cristiana Petrariu Bota

Noul model Dacia se va numi Dacia Kayou. Masina va costa 5.000 de euro

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult