7.6 C
România
16 octombrie 2021
Morti Colectiv
Social

RAPORT COLECTIV: ISU, pompierii, spitalele, DSP Bucuresti nu si-au facut datoria in cazul Colectiv

Raportul Corpului de Control a premierului rata ca interventia de urgenta in cazul Colectiv a fost in mare parte o actiune necoordonata, cu elemente de improvzatie. Documentul arata clar ca ISU, pompierii, spitalele si DSP Bucuresti nu si-au facut datoria, iar ambulantele private nu au fost solicitate sa intervina. De precizat ca verificarile in cazul Colectiv nu au fost incheiate.

In Raportul Corpului de Control al premierului se arata clar ca planul rosu de interventie nu a  fost declansat imediat in cazul Colectiv, ci doar dupa parcurgerea unor etape ce pot fi descrise ca fiind birocratice.

Asadar, concluzia Guvernului la drama Colectiv este ca interventia in acest caz a fost una necoordonata, iar planul rosu nu a fost declansat imediat.

VEZI AICI VIDEO DOCUMENTARUL DEZASTRUL DIN COLECTIV, REALIZAT DE DISCOVERY

In raportul de cateva pagini se precizeaza clar ca ambulantele private nu au fost solicitate sa intervina, ca statul roman nu a activat mecanismul de protectie civila al UE, dar si ca seful ISU Bucuresti a fost anuntat dupa 12 minute. De asemenea, ISU, pompierii, spitalele si DSP Bucuresti nu si-au facut datoria, potrivit documentului.

Raportul va aduce cu siguranta schimbari import la nivelul administratiei si actiunilor acestora.

Amintim ca tragedia din clubu,l Colectiv a ucis 64 de oameni. Unul dintre ranitii internati la Spitalul Floreasca a murit, in urma cu o saptamana, fiind cea de-a 64-a persoana care si-a pierdut viata in urma tragediei din clubul Colectiv. Este vorba de un tanar care se afla internat la Spitalul Floreasca de 4 luni si jumatate in stare grava.

Alti 12 pacienti se mai afla internati in unitati medicale din strainatate. Astfel, 7 raniti in Colectiv sunt internati in Belgia, 2 – in Germania, iar 3 – in Marea Britanie.

Stiri pe aceeasi tema

Un nou protest in Piata Victoriei. Zeci de dube de jandarmi si ambulante, in jurul Guvernului

Ioana Badulescu

La Iasi se deschide un laborator de biologie moleculara special amenajat pentru testarea probelor in vederea detectarii Covid-19

Cristiana Petrariu Bota

Vlad Dinu, un licean de la Colegiul National I.L. Caragiale din Bucuresti, castigator in finala „Compania anului 2015” de la Berlin

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult